Diskuze

Asseco couvá ze zakázky na dálniční e-shop, náhradu žádat nebude

Společnost Asseco Central Europe, která měla být dodavatelem IT systému k elektronickým dálničním známkám, je ochotna ukončit smlouvu se Státním fondem dopravní infrastruktury (SFDI). Kvůli zakázce za 401 milionů korun bez DPH skončil v čele ministerstva dopravy Vladimír Kremlík. Firma nebude žádat žádnou náhradu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hele, provalilo se to.

Předseda říkal že musíme udělat nějaké vstřícné PR vůči voličům.

Ale neboj, vymyslíme jinou zakázku :-P

1 2
možnosti

Oni nemohou říct, že je to tak drahé, protože za tím je nabalena sofistikovaná špiclovací funkcionalita. Nyní to naoko dostane někdo levněji a za příplatek se dodělá, co je třeba. Proč by se jinak o eshop blíže zajímala policie a tajné služby.

0 1
možnosti

No, tak to jsou ti "dobrovolníci" docela v průšvihu. Už to je na jejich zodpovědnosti, jak se předvedou. Podle toho, co jsem četl, tak spíš počítali s tím, že stát nebude mít možnosti z původní smlouvy vycouvat, takže si prostě jen přes víkend pohrají a dost. Ale teď holt bude muset pan podnikatel předvést, co dokáže. Předpokládám, že má on a jeho lidi prověrky na příslušný stupeň utajení, že?

0 2
možnosti
Foto

Asseco taky dává zpátečku... kdyby byla zakázka v pořádku, tak by chtěli po státu náhradu škody. Jinak Asseco je nástupce bývalého PVT... Takže zkušeností, jak se posledních 30 let získávají v ČR státní zakázky, mají určitě hodně...

19 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Zadali zakazku tajne, protoze nase tajne sluzby tam chteli mit v databazi poznavacky svych vozu, aby nemuseli platit za znamky? Navrhuji aby se jeste vymenili i ty tajny sluzby, za takovejhle bezpecnostni kiks.

5 0
možnosti

Dám zakázku na systém jenž takove vozidla umožňuje pridat, tajne službe dam pristup a navod, vyrobce sw značkt ani znat nebude pokud budou uložene payrične zašifrovane...

0 0
možnosti

P94e50t75r 37B24á31č70a

22. 1. 2020 18:00

Jeste aby necouvali, budou radi, ze z toho vyvaznou bez trestniho oznameni ;-O

4 1
možnosti

Dáte nástřel pro jaký trestný čin byste takové trestní oznámení učinil? A jak byste ho zdůvodnil?

1 0
možnosti

J77a67n 55N59o27v89á41k

22. 1. 2020 17:53

Nikdo neviděl, jaké vlastně byly požadavky SFDI a zadání té zakázky. Takže vzhledem k nějakému zadání, do kterého si úředníci navymýšleli nesmysly, ta cena nemusela být mimo.

Ale je určitě mimo vzhledem k tomu, co je tím vlastně potřeba řešit - prodej, evidenci a kontrolu dálničních známek.

2 1
možnosti

K57a65r65e70l 64L86a36n50g49r

22. 1. 2020 19:40

A proč to na Slovensku stálo jen 3 miliony Euro? ;-D

2 0
možnosti

No nekde to budou muset kompenzovat, ti co pouzivaji ve firmach Helios uz ted lituju :-)

2 1
možnosti

Za všechno může sekretářka, která výslednou kalkulaci omylem vynásobila 100, protože neumí procenta. No, a na ministerstvu dopravy si té chyby nikdo nevšiml.:-/

9 0
možnosti

Jsem zvědavý, jak to cele dopadne. V říjnu se zjisti, ze elektronické známky nefunguji a klasické lepicí se nestihnou vytisknout. A příští rok budeme jezdit na dálnicích zadarmo :-)

4 1
možnosti

Sakra, souhlasil jsem, než mně došlo, že je to mířeno na nestátní a státem nevybrané tvůrce e-shopu. Takže: ne, dálnice zadarmo nebudou. ;-)

0 0
možnosti