Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

V debatě o důchodech létali vzduchem zločinci a Internacionála

Změny jsou nutné, kdo nic neudělá, nic nezkazí, hájil důchodovou reformu na finančním fóru Zlaté koruny premiér Petr Nečas. Ty, kdo si na penzi spořit nebudou, čeká chudoba, varovali zastánci reformy. Zástupci levice zopakovali, že spoření ve fondech zruší. Podle nich je nesmysl, aby se systém měnil v době recese.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN

Pořád se pozornost odklání od skutečného problému - totiž kdyby vláda uměla hospodařit, nemusela by se dělat reforma,která akorát tak zajistí do budoucnosti plno seniorů,kteří si neměli z čeho našetřit na důchod,protože......a teď si dosaďte současnou situaci. A propo - romů se penzijní reforma samozřejmě týkat nebude,dál budou mít své jisté podpory a příspěvky a to i ve stáří.

0 0
možnosti
MZ

Proč se má dnes rakouský důchodce lépe než český:

Rakušan nebyl v KSČ. Rakušan nebudoval socialistický ráj.

Rakušan se nechodil do práce flákat, ulejvat, zašívat, fixlovat s píchačkou a úkolovými listy (dělníci), nechodil v pracovní době na melouchy a do hospody (zedníci, řemeslníci), po nákupech, ke kadeřníkovi (úřednice), nevysedával na mnohahodinových schůzích ZO KSČ.

Rakušan nerozkrádal majetek v socialistickém vlastnictví.

Rakušan si platil celý život do penzijního fondu 8-15 % ze mzdy (čisté).

3 3
možnosti
MZ

Rakušan dále nezdrhal v pátek z práce o 3 hodiny dřív, aby byl dřív na chatě, kterou si vybudoval z materiálu nakradeného v práci.:-P

3 2
možnosti
MP

nemyslim si,ze by vetsina naroda byla hloupa ci neschopna postarat se sama o sebe.jestlize ale chce stat dat lidem vetsi zodpovednost za svuj zivot,je potreba aby jim k tomu udelal podminky.spousta lidi dnes vi,ze na stat spolehat nemohou ani v tech zakladnich vecech,pro ktere statni zrizeni vubec vzniklo.radi by se postarali sami o sebe,ALE

statistiky okolo platu asi kazdy zna,tak to nebudu zbytecne vypisovat.kratky priklad.

rodina,on,ona,dve deti.prijmy on vysoce kvalifikovany delnik 12tisic,ona zdravotni sestra 12tisic.naklady na udrzeni zamestnani(dojizdeni,stravovani)cca 3000,naklady bydleni plus poplatky 8000,potraviny,naklady na vzdelani deti a dalsi penize ktere musite vydat a jste na nule.

ono vykrikovat,ze se maji lide postarat sami o sebe je krasne,ALE

4 3
možnosti
MP

s domacim rozpoctem je to to same jako se statnim(s verejnymi financemi).nemate li,nemuzete investovat.i kdyby to bylo v tak uslechtilem cili jako penzijni pripojisteni a tedy pro nektere dukazu,ze nejste hloupi a na stat nespolehate.

0 0
možnosti
JS

Lidi holt cekaji, ze se o ne bude neustale nekdo starat. Vetsina naroda byla zvykla, ze se o ne stat staral od kolibky az po rakev. Clovek se narodil a uz mel naplanovanej zivot a nemusel nic resit, ale to z lidi vychovalo jen lenochy. Vsichni meli praci, ale nikdo nic nedelal, produktivita miziva. Ze ne? Fakt? A proc teda clovek musel cekat na auto nekolik let v poradniku? Jakto, ze dneska zajdu do autosalonu a odjedu s autem? Dalsi, lidi meli kde bydlet. Ano, ale to jen diky tomu, ze se znarodnil majetek, fabriky a z toho se zilo, utracelo. Proc po revoluci krachovaly podniky? Protoze v nich ve vetsine pripadu sedeli neschopny/nekvalifikovany lidi a podniky sly ke dnu. Hlavne, ze ti jedinci umeli pochlebovat tem spravnym lidem, ze? Na konci roku se pak upravilo par cisel a hned tu byla 120%-ni produktivita a zisk. Vsichni nadavaji, ze ty firmy ted vlastni subjekty ze zahranici, ale nebyt jich, tak diky absolutni nekonkurenceschopnosti by stejne padly.

3 3
možnosti
JK

no zrovna s tim autosalonem - pokud budete chtit tu jednu konkretni barvu z nejakou zakladni vybavu, tak asi jo, ale jinak budete cekat klidne pul roku. Rozdil je v tom, ze nyni za pul roku dostanece co jste si objednal, tehdy jste za par let dostal co bylo na sklade.

0 1
možnosti
MZ

Problém je v tom, že současný systém je k důchodcům příliš štědrý. Stát nejen že jim vyplácí penze, které donedávna štědře valorizoval, což má za následek vysoký deficit, ale navíc platí za důchodce zdravotní pojištění, nechá je jezdit zdarma v MHD...

Je jasné, že v konečném důsledku tohle vede k bankrotu.

1 7
možnosti
DP

Vážený pane. Nemyslím, že by byl náš stát k důchodcům štědrý. Česká republika vydává na důchody méně než je průměr EU, http://schneider.blog.ihned.cz/c1-52804650-ceske-duchodova-reforma-v-evropskem-srovnani.

Opomíjíte jednu důležitou společensko-morální rovinu. Mladší generace využívá prostředí, vytvořené generací starší, sama by měla vytvářet nadstavbu, kterou budou využívat generace nastupující po ní. Jedná se o domy, nemocnice, fabriky aj., které vybudovali starší a jsou využívání mladšími. Je to řetězec vývoje. Proto je nanejvýš morální a spravedlivé platit těm starším důstojnou doživotní rentu. To by mělo být funkcí státu. Pochopení tohoto nepřetržitého řetězce generací a jejich práce pro generace následující je zvládnutelná i pro děti školou povinné. Jenže se tu sešla banda lhářů a psychopatů, kteří tu již dvě desetiletí škodí a vtloukají lidem do hlavy, že se má starat každý sám o sebe. Žijeme pospolitě a tak se také tak chovejme.

3 1
možnosti
JG

J69a18n 94G27a56l48t

30. 11. 2012 7:49

Na vstupu do soukromých fondů ČSSD například vadí, že chybí garance výnosů.

A mně nejvíce na slepicích vadí, že neexistuje garance kolik vajíček snesou ;-D

Panebože, to ti poslanci za ČSSD žijou v pohádkové zemi nebo co ?

2 4
možnosti
MJ

Není potřeba řešit důchodovou reformu, je potřeba řešit zaměstnanost. Lidí je a stále bude víc, než pro kolik bude ve stávajícím ekonomickém systému míst. Čistě hypoteticky: za 40 let budou všechnu práci a služby dělat stroje. Ty daně neplatí. Jejich majitel bude chtít zisk.Komu bude prodávat, když lidé nebudou mít práci a tím ani příjmy? Důchodcům, co budou tahat peníze z fondů? Vláda lže, demografický vývoj je jen zástěrka, protože nejvíc nezaměstnaných je mazi lidmi před důchodem a pak těch MLADÝCH po škole. Ostatní si svá ubývající pracovní místa drží zuby-nehty. Jediné řešení tohoto problému je univerzální příjem.

2 2
možnosti
PK

P80a76v44e59l 11K44u22r62a82l

29. 11. 2012 23:27

Který ovšem nikdo nemůže dát protože to by znamenalo inflační sebevraždu a ropu a plyn za takovou měnu by vám nikdo neprodal. Taková měna by neměla žádnou relevantní hodnotu pokud by jí stát každý měsíc mohl vypustit kolik by chtěl bez pravidel.

2 0
možnosti
MS

Za komunistů byl průběžný systém a vše fungovalo.Po revoluci 1989 nám komunisté zanechali na důchodovém fondu 330 mld.kčs.Mnozí vědí,co se s těmi penězi stalo.Pokud se bude tunelovat,rozkrádat,odklánět a pod.,tak jsou nějaké ty Vaše reformy víte k čemu.Věřit Vám může tak akorát dement.................;-O

11 6
možnosti
PK

P30a37v29e57l 15K51u48r41a75l

29. 11. 2012 23:28

Všichní ví co se s nimi stalo... šli na státní rozpočet. Který nebyli by li do něj nality by se do záporných hodnot dostal o 6 let dříve.

A za těch 15 let úroků by stálo víc než 330 miliard.

3 2
možnosti
JN

No.... a co kdyby stát vrátil do důchodového fondu co si před lety "půjčil"!!

9 0
možnosti
MN

V devadesátých letech, pamatuji že v letech 1990-2000 to bylo okolo 70mld.ročně rozpuštěné v rozpočtu na "jiné věci". Nojo, ale to je bohatství dnešní české oligarchie na to se nešahá.

8 0
možnosti
EN

Pořád se pozornost odklání od skutečného problému - totiž kdyby vláda uměla hospodařit, nemusela by se dělat reforma,která akorád tak zajistí do budoucnosti plno seniorů,kteří si neměli z čeho našetřit na důchod,protože......a teď si dosaďte současnou situaci. A propo - romů se penzijní reforma samozřejmě týkat nebude,dál budou mít své jisté podpory a příspěvky a to i ve stáří.

11 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Vývoz českého nábytku klesá, na vině je Německo. Výrobci hledají nové trhy

27. dubna 2024

Export českého nábytku do zahraničí se v loni propadl. V porovnání s předchozím rokem se hodnota...

Na D1 přibudou další zákazy předjíždění kamionů. Chceme plynulý provoz, říká ŘSD

27. dubna 2024  12:27

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo u Velkého Meziříčí druhou etapu rozmísťování značek...

Draží se jedinečná sbírka mincí ze Skandinávie. Dědicové na ni čekali sto let

27. dubna 2024

Potomci dánského máslového magnáta čekali přesně sto let, než se mohli přihlásit o své dědictví v...

V Česku elektromobily netáhnou. Prodejům vládnou spalovací motory, říká průzkum

27. dubna 2024

Ekologické hledisko většina Čechů při nákupu auta nebo volby dopravního prostředku příliš neřeší....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!