Diskuze

Vychováváme si Otesánka. Byrokracie bobtná, musíme ji osekat, řekl Výborný

Ministr zemědělství Marek Výborný na páteční tiskové konferenci po koaličním jednání přislíbil, že pro rok 2025 pomůže českému zemědělství částkou dvě miliardy korun, dá víc peněz na podporu chovu zvířat a zaměstnanosti na venkově. Ministerstvo chce také osekat zbytečnou byrokracii, vyšlo tak vstříc části požadavků zemědělců, kteří hrozí protesty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P86e24t19r 14N34o92v94á20k

3. 3. 2024 11:49

Otesánky jsme už vychovali, spíše je problém, že je živíme stále dál, a oni jsou stále hladovější. To je problém v celé slavné EU, nejen problém ČR.

0 0
možnosti
Foto

Otesánky vyrábíte, své voliče.

0 1
možnosti
VH

Když tak omezí počet úředníků na přepážkách, aby byly delší fronty.

Správně by se měly omezit agendy, nekecat lidem do všeho a co nejvíce regulací zrušit. Pokud přímo nechrání občany, jako opatření proti lichvě, ale tahle opatření stát většinou moc nevymáhá.

2 0
možnosti
JM

jj, byrokracie nezastavitelně bobtná, protože celá EU je na byrokracii založená. Všichni to celou dobu vědí a najednou, před volbami, objeví ameriku a začnou dělat ustarané xichty.

Do takovéto EU jsme opravdu nechtěli.

8 0
možnosti
JO

J49i28ř74í 24O26p20l17t

1. 3. 2024 21:29

co chce osekávat? vždyť politici tu byrokracii vytváří. museli by osekat svůj mozek.

8 0
možnosti
RK

1-Výbornému snahu nelze upřít

2-osvobození od sociálního pojištění -NE

3-sveřepě dejte dotace-NE

4-jednat se zemědělce se musí-ANO

5-kdo se zúčastní stávky na r.24 nemá nárok na zelenou naftu!

0 4
možnosti
ZH

Zrovna dneska přišlo nové nařízení EU, tedy právní předpis, který je přímo účinný v ČR a nemusí se přebírat do českých zákonů, o tom, že nějaké stavební materiály, které obsahují údajně cosi poškozujícího ozónovou vrstvu, se budou muset likvidovat jako nebezpečný odpad, a hlídat to má stavební úřad. Ne, v současném systému rozhodně neosekáme byrokracii. Naopak nebude dost lidí, aby všechny úchylné příkazy a zákazy kontrovali, a tím pádem řada z nich kontrolována nebude a bude se dále rozvíjet selektivní uplatňování práva, kdy trest dopadne na jednoho ze sta nebo tisíce provinilců, a to je to nejhorší, co se může právu stát. O zneužitelnosti k šikaně např. politicky nepohodlných ani nemluvě.

17 1
možnosti
MZ

A na osekání nabereme další úředníky.

13 1
možnosti
MP

v eď musí niekto určiť kto je nadbytočný a celý proces riadiť a vyhodnotiť.

jiste pane ministre. premiére - tam je to zdôvodnené presne

0 0
možnosti

Toť problém, který nemá řešení. Všeobecně každý státní úředník, který není v přímém kontaktu s obyvatelstvem (tedy tváří v tvář), chce, aby jeho místo zůstalo zachováno. Finanční odpovědnost více méně nulová. Celkem zajímavý plat, i když ne královský. Většinově jasná pracovní doba, přičemž ne vždy je vázaná na efektivnost a splnění cílů. A proto je potřeba dokázat důležitost jeho postu. Tudíž nastává situace, že přicházejí akční návrhy, jak zvýšit kontrolu nad lidem, který většinově nemá šanci tomuto odporovat. Začína to na postu karierního ministerského náměstka a postupuje to systémem padajícího exrementu. Vím o čem píši. Byl jsem zaměstnancem ve státním sektoru. Ale byl jsem mladý a potřeboval jsem vybudovat zázemí pro rodinu. Takže jsem odešel do sféry soukromé. Dnes bych se, při porovnání intenzity práce a rizik mezi státním a soukromým sektorem (a to i v oblasti finanční), možná do sféry státní vrátil. Ale nejde to z rodinných důvodů (nemocná maminka). A přiznávám, že bych si asi již nezvykl na "šefy" a jejich neomylnost (i když klienti mají někdy velice "zajímavé" nápady).

7 0
možnosti
PL

Myslím, že návrat by sis hodně rychle rozmyslel, kdyby ses dozvěděl jaký bude tvůj nástupní tabulkový plat, to bys rovnou mohl druhý den navštívit sociálku a žádat o příspěvek na bydlení, či jiné dávky v nouzi.

0 1
možnosti