(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Nedostatek zaměstnanců mohou firmy řešit pronájmem robotů

  • 29
Tuzemské průmyslové podniky nestíhající plnit zakázky si mohou pomoci pronájmem robotů. Využít mohou služeb „personální“ agentury Personal Agency 4 Robots (PAR) společnosti Amtech. Agentura nabízí pronájem robotů k zajištění rutinních úkolů.

Agentura PAR nabízí pronájem robotů k zajištění rutinních úkolů, jako je jednoduchá montáž součástek, manipulace s nimi nebo balení, které obvykle provádějí zaměstnanci či agenturní pracovníci. 

Cílem činnosti agentury má být pomoc podnikům z průmyslové výroby pokrýt růst zakázek za situace, kdy těžko shánějí nové pracovníky na trhu s nejnižší nezaměstnaností v Evropě.

„Hlavním impulsem pro vytvoření agentury PAR zaměřené na robotizaci méně kvalifikované práce byly naše zkušenosti u zákazníků, kteří zoufale hledají lidi, aby vyhověli rostoucí poptávce. Dokážeme poskytnout možnost rychlého a kvalitního zprovoznění robota v řádu týdnů, dlouholeté zkušenosti z automatizačních projektů, a samozřejmě nezbytný servis, školení a poradenství,“ uvedl jednatel Amtechu Radek Nekarda.

Nabídka cílí na malé a střední podniky, které aktuálně nemají peníze na investice, na nadnárodní firmy s obtížným procesem schvalování investic v zahraničí ale s dostupnými rozpočty na agenturní pracovníky a také na personální agentury hledající pracovníky pro své klienty.

Firmám chybí pracovní síla především na pozicích s jednoduchými, opakujícími se činnostmi, jako je například obsluha strojů, balení a paletizace, a vnitropodniková přeprava, a to zejména ve strojírenství, high-tech a potravinářství.

Společnost Amtech, spol. s r. o. byla založena v únoru 1993 jako obchodní firma. Od prvotních dodávek technologických zařízení postupně přešla ke kompletním dodávkám technologií a materiálů pro elektrotechniku od světových výrobců. Společnost dodává technologická zařízení a materiály především pro elektrotechnickou a elektronickou výrobu.