Yahoo víc než zdvojnásobil emailové schránky

  • 18
Konkurenční boj mezi největšími internetovými společnostmi pokračuje. Yahoo před několika měsíci zvětšil kapacitu emailových stránek na 100 megabytů. Jeho dva největší rivalové Google a Microsoft, který provozuje službu Hotmail, ale nabídli víc.

V pondělí společnost Yahoo oznámila, že do jejích emailových schránek bude nyní možné uložit dva a půl krát víc, tedy 250 megabytů. Na stejnou kapacitu nedávno rozšířil svou službu i Hotmail.

Na Google, který servis Gmail, zavedl teprve v dubnu, ale ani jedna z firem nestačí. Ten nabízí, zatím ve zkušebním provozu, až 1000 megabytů.

Nejoblíbenější jsou zatím mezi uživateli právě stránky Yahoo, napsal list USA Today. Od zvýšení služby si firma slibuje nejen to, že jí zákazníci zůstanou věrní, ale doufá také, že na vyšší kapacitu přiláká zákazníky konkurence.

"Gmail je zajímavý soupeř," řekl viceprezident společnosti Yahoo Brad Garlinghouse. Na nabídku, se kterou Google přišel, totiž konkurence musí reagovat. "Vydělává na tom zákazník," dodal Garlinghouse.

Soupeření mezi největšími internetovými rivaly se v poslední době přiostřuje. Marketingoví odborníci už delší čas upozorňují, že přichází čas, kdy se začne ještě v mnohem větší míře rozvíjet jak obchodování přes internet, tak internetová reklama.

Kromě služby Gmail zavedl Google na jaře i internetový obchod Froogle. Microsoft se zase pustil do hudebního byznysu, když začátkem září spustil službu, která umožňuje legální stahování hudebních souborů.

Naposledy se zase Microsoft pustil do podnikání, které až dosud bylo územím obou jeho rivalů - a sice internetového vyhledávání. Vlastní vyhledávač spustil Microsoft minulý týden.