- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kdo říká klišé, že moravští vinaři nemají dobrá červená vína, je možná hloupý, ale rozhodně nerozumí vínům. Moravská červená vína dokážou být naprosto vynikající, pil jsem úžasnou Frankovku i Zweigel..
On ještě někdo kupuje v obchodech víno v litrových vratných láhvích? Je fakt, že za komančů nic jiného v obchodě nebylo, jen různé směsky v těchto láhvích a někomu to třeba mohlo i chutnat, tak to kupuje doteď....
No hlavně zlepšit kvalitu, poslední dobou se mi pár bílých moravských zkazilo a to je skladuji v leže v chladu a temnu.
No nevím, mám doma řadu archivu z Moravy a skladuju to sice v leze ale při pokojové teplotě. Nejstarší mám z roku 2003 a zatím drží, takže je to asi výrobce od výrobce
Víno nakupuji v Globusu, kde je solidní výběr. Moravské zásadně nekupuji. Na červené tam není dost slunce a když chci Veltlín tak jedině rakouský, když ryzlink, tak raději sáhnu po Moselském. Má zkušenost říká, že slušné víno v hypermarketu začíná tak u 200Kč. V této ceně však moravská vína na tu rakouskou a německou kvalitu nestačí. Nakonec kdo jezdí na vinných cyklostezkách Morava / Rakousko tak možná ví o čem mluvím.-)
Já chodím na víno do Marks &Spencer. V ceně kolem 200,- se nespletete
Každopádně tohle je správná cesta, sice to stojí víc úsilí ale výsledek se dostaví. Doporučoval bych stejnou cestu i producentům mléčných výrobků, uzenarum apod. Lepší je prodat výrobky se slušnou marži než honit objem přes řetězce
V Německu tato fáze prošla podobně, v Itálii je také zvykem, zajíždět přímo k výrobcům. Ale opravdu ve velkém to nikdy fungovat nemůže.
Milovníci jistých kvalit třeba jezdí do Florencie, aby si nakoupili toskánské víno, zpravidla Chianti, je to hezký způsob, jak trávit dovolenou- mezi Riviera del Fiori na západě a Adriatico na východě. K tomu patří ovšem i návštěva Trattorií na cestě, kde před vás postaví dvoulitrový demižon Chianti, aby vám lépe chutnalo. Z vlastní zkušenosti vím, že italští žandáři raději hledí jinam, když vidí turistu se staženými okénky, bez světla, jak se rychlostí 40 km/h blíží svému hotelu.
Všechny řetězce mají zahraničního vlastníka a ti preferují víno z jejich domácí produkce.....nevšiml jsem si že by v Albertu bylo holandské víno nebo v Tescu anglické.....
No, zrovna Znovín mám silně zařazen jako marketové víno vhodné na vaření. Možná by se radši měli přejmenovat, jestli chtějí zvyšovat kvalitu.
Od nich se dá občas pít víno ze série Terroir Club, to v sítích nenajdete. Ale taky to není žádná pecka.
Pamatuju si, když víno bylo vyráběné jedním jediným státním podnikem a kvalita byla panečku! Dnes si snaží každý špekulant namastit kapsu. Mělo by se to sjednotit opět pod státní podnik a víno by mělo opět patřit lidu a ne velkostatkářům!
tak u vinařů z moravy není víno absolutně prioritou, pukud jsou schopni prodat burčák za 80Kč/litr a není s tím nic moc práce, nikomu se moc nechce starovat o víno ještě dalších několik měsíců, aby to pak střelil za 60Kč jako sudovku ... to je lepší přivést v noci cisternu moravského víno z moldavska.....
Přesně tak, je těžké odolat těm letákům, které se jim objevují ve schrankach: "Dovezeme víno v neomezeném množství, dá se prodávat jako Veltlínské zelené, nebo Ryzlink rýnský" :-)
a za čtvrté: "Nedá sa ani Pražákovi"
Mám silné podezření, že takovéhle keci/kecy mají právě jen ti Pražáci. Morovákům jsou nějací Pražáci celkem u pubelky, řekl bych, teda pokud nevedou všeználkovské řeči... ale za to by člověk nakopal každého.