- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V lednu 2017 se zvedla minimálka o 1100 kaček. Postupně stouply platy napříč oborama. Když jsme si spočítali naše náklady na to vánoční hodování, tak s tou "rezervou 1100" oproti loňskejm jsme na tom tak nastejno. Dá se čekat, že příští vánoce budou zase dražší, když se zase zvednou platy. Obchodníci nám ty peníze v kapsách nenechají.
No tak budem mit chudsi vanoce, lepsi nez si pujcovat ne?
Na kaprovi mi nevadí ta cena, ale způsob, jakým se prodává. Jednak mi je protivné stát frontu v zamrzající kaluži vody, a za druhé mi vadí, jakým způsobem zmrzlý prodavač kapra umlátí a potom polomrtvého neohrabaně vykuchá úplně ztuhlou rukou.
Fakt by ta média měl někdo zažalovat z ašíření poplašných zpráv... doprčic už,kapr se nejlíp smaží na sádle, obalenej v ochucené mouce (po mlynářsku)..netřeba vajec ani másla.... a kdo chce smažernoou klasiku,tak si rozmyslí,kolik kilo ryby si kooupí a kolik řízků z ní bude a kolik na to spotřebuje vajec...nedělejte z lidí blbce a chudáky....
To, že to chutná vám ale neznamená, že to chutná všem. A chtě nechtě, klasický trojobal je stále nejrozšířenější způsob obalování masa ke smažení (ať už je to ryba, drůbež či vepř).
drahé máslo už nám nevadí, našel jsem dobrou náhradu, mažeme si na chleba husí játra v husím sádle - delikatesa
To vás asi zrovna levněji, než to máslo nevyjde, ne? Navíc v předvánoční době se spotřeba másla zvyšuje ne mazáním na chleba, ale jako základní surovina na cukroví. Ne vše se dá nahradit.
No nějak se nám to portfolio komodit rozrůstá. Už šetřím na máslo,na pivo, na auto, ........ a teď už i na kapry.
...co sem politici pustili, to tu máme, dělají si tu co chtějí, a to není konec !!
Kecy, kecy, kecy. Zdražuje se kvůli politice vlády. Její hesla přidáme těm, oněm, navýšíme minimální mzdu, znamenají, že lidé mají více na utrácení, tedy logicky musí stoupnout inflace a ceny. Nejhorší na tom je to, že se neustále nabírají státní úředníci, tedy lidé neprodukující hodnoty, ale zužitkovávající hodnoty vytvořené jinými. To vše vede k snižování hodnoty peněz a tedy ke zdražování. Když započala vláda socanů s Babišem stála čtvrtka másla kolem 35 korun, dnes je i za víc jak 60. To jsou ty jejich úspěchy.
Zrovna máslo není úplně nejlepší příklad, neboť se zdražilo v celé Evropě. Ale jinak s vámi souhlasím.
Podraží, jak se říkalo za komunistů : fšechno. Inflaci nepokryje nárůst mezd i většiny kategorii pracovníků, o důchodech nemluvě.Takže nula od nuly nepojde.Jsem zdědav zda se splní populistické sliby všech a to i pravicových stran nebo se to jako vždy svede na neochotu koaličních partnerů.
Základem českých Vánoc je pojídání imperialistického ruského salátu. Zatracení čeští kolaboranti se o svátcích věnují velebení Ruska. Podle toho počítám, že 25. prosince se ve skutečnosti narodil Stalin nebo nějaký car.
Vznik ruského salátu je fascinující. Ruská ožralá smetánka vstoupila do luxusní moskevské restaurace na hostinu a připravenou zvěřinu, vejce a kaviár spatlala do jedné odpudivé hmoty a nažrala se jako zvěř. Kuchař nelenil a pro příště to spatlal odborně sám a civilizovaně servíroval. Pak přišel říjen a nebyl kaviár ani zvěřina, tak si chudina dodala do ruského salátu tuřín, celer, mrkev, ryby. V této podobě pro holé zadnice doputoval chudičký ruský salát do Čech a stal se svátečním jídlem. Pro jistotu se slovo "ruský" z názvu v Čechách vyhodilo.
Po roce 48 kdy komunisté odstranili luxusnější potraviny i u nás, se začal patlat ruský salát z točeňáku nebo zcela jako zeleninová příloha z brambor a celeru. Je to snad drahé? Stačí nahradit drahé suroviny opět levnějšími. V tom jsme mistři.