V Dejvicích se losuje o byty

  • 6
Obyvatelé pražské čtvrti Dejvice mají šanci získat byty netradiční cestou - losováním. Radnice totiž nabízí deset obecních bytů za více než příznivou cenu - od 150 do 750 tisíc korun. Pro velký zájem ale o kupci rozhodne los. V osudí se sešlo přes 15 tisíc přihlášek.

Radnice byty prodává hluboko pod tržní cenou - za ceny, za které si je mohli odkoupit jejich nájemníci při privatizaci.

Za jednu přihlášku zájemci zaplatili pouze 50 korun. Většina z nich tedy využila možnosti ucházet se hned o všechny byty.  Šanci na výhru tak má podle tiskového mluvčího radnice Martina Šaleka každý 160. zájemce. Šanci na výhru první ceny ve Sportce má přitom jen jeden ze 13 983 816 sázejících, dodal Šalek.

Radnice za přihlášky vybrala více než tři čtvrtě milionu korun.

"Za více než 15 tisíc přihlášek na losování jsme získali zhruba 780 tisíc korun," říká místostarostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

V Praze 6 se o byty nelosuje poprvé. Před čtyřmi měsíci získalo byt stejným způsobem patnáct zájemců. Kolem dvaceti tisíc lidí ale vyšlo na prázdno. Někteří proto pokoušejí štěstí znova.

Neobvyklé loterie se mohl zúčastnit každý, kdo je nejméně tři roky obyvatelem Prahy 6 a dosud se privatizace bytů neúčastnil.

Losování proběhne 5. září.