(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: koláž iDNES.cz

Nový vzhled a žádné DIČ. Ministerstvo financí vylepšuje Účtenkovku

  • 7
Při zadávání údajů z účtenky v rámci účtenkové loterie k elektronické evidenci tržeb, půjde od března chybně zadané údaje snadněji opravit. Zároveň se při registraci účtenky nebude již zadávat DIČ obchodníka. Mobilní aplikace ke hře také dostanou nový modernější vzhled a lepší funkcionalitu.

Změny připravilo ministerstvo financí od března, informovalo o tom ve středu v tiskové zprávě

V případě chybně zadaných údajů bude stačit opravit pouze tu část, v níž hráči udělali chybu. Ostatní údaje z účtenky zůstanou ve formuláři vyplněny a nebude nutné je zadávat znovu.

Zadávání DIČ obchodníka z registračního formuláře zcela zmizí. „Pravidlo, že z účtenek vystavených od jednoho obchodníka v jeden den lze zaregistrovat pouze jednu, zůstane zachováno. Jeho dodržování bude kontrolováno pomocí vnitřních kontrolních mechanismů,“ uvedlo ministerstvo.

Vylepšený hráčský účet

V případě, že účtenka soutěžícího nebyla zařazena do evidence, budou nově informace o důvodech zjistitelné nejen bezprostředně po její registraci, nebo v rámci e-mailové zprávy, ale také v hráčském účtu soutěžícího na stránkách Účtenkovky. 

„Důvodem nezařazení účtenky může být, že nebyla nalezena v systému EET, nebo že již byla jednou zaregistrována či není splněno pravidlo jedna účtenka od jednoho obchodníka v jeden den,“ stojí v tiskové zprávě.

Účtenkovka zlobí. Skenování moc nefunguje a hráčům se do přepisování nechce

Účtenkovku spustilo ministerstvo financí loni 1. listopadu. Slosování se koná každý 15. kalendářní den v měsíci. První výhra bude milion korun, druhá automobil Ford Focus Kombi za zhruba 400 000 korun, třetí 300 000 korun, čtvrtá 200 000 a pátá 100 000. Dále budou moci lidé získat 20 výher po 20 000 korunách, 1 000 výher po jednom tisíci korun a 20 000 výher po stokoruně.

Ministerstvo si od loterie slibuje větší motivaci zákazníků k přebírání účtenek vydaných v EET, jehož efektivita by se tím měla zvýšit. Zájemci mohou registrovat účtenky prostřednictvím formuláře na www.uctenkovka.cz nebo pomocí mobilní aplikace Účtenkovka. Opozice je k zavedení loterie skeptická.

Za první čtyři slosování bylo do Účtenkovky zaregistrováno 64,4 milionu účtenek a celkově se zapojilo 739 482 hráčů. Zatím v posledním čtvrtém kole loterie zaregistrovalo 425 765 aktivních hráčů celkem 15,9 milionu účtenek, z nichž do slosování bylo zařazeno zhruba 13,8 milionu.

,