Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Turistů je prý dost, ohradilo se ministerstvo

Ministerstvo pro místní rozvoj se ohradilo proti zprávám, že do Česka přijelo méně turistů než v minulých letech. Statistiky za první tři měsíce totiž podle ministerstva ukazují opak.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

franta z Ostravy

12. 7. 2007 17:29
úsměv nejen pražákům chybí

Souhlasím s tím že úsměv nejen pražákům chybí a turistů tu možná

neubývá, ale pravdou je, že u nás

poskytované služby jsou problém včetně taxi. Dovolím si odhadnout, že turisté spíš se nevracejí do naší země, jelikož nemají dobré zkušenosti.

0 0
možnosti
JD

incorrupt boy

12. 7. 2007 11:14
Není to tak hrozné

Myslím, že chování Čechů k zahraničním turistům je dobré. Na Ruzyni i v jiných městech jsem viděl spoustu jazykově vybavených policistů, kteří ochotně každému poradí.Jsou usměvaví

I v jiných regionech jsem vždy viděl ochotu. Taxikáři kradou, ale to turisti většinou ví. Myslím, že se dost podceňujme.

Co tu chybí je pořádné turistické značení. I pro Čecha je u nás problém orientovat se někde ve městě či na dálnici. Značení je u nás asi nejhorší v Evropě. Dále jsou hrozná autobusová a vlaková nádraží. V Praze třeba Florenc je hrozně odpornej. Na toto by se určitě měli vydat nějaké peníze.

0 0
možnosti

KdeToZiju

12. 7. 2007 7:21
Praha + "venkow"?

U nas v sudetech se zadni turisti nevyskytujou, jenom cikani a to jsou turisti s prodlouzenym pobytem.

0 0
možnosti

KdeToZiju

12. 7. 2007 7:20
cikani

cikani

0 0
možnosti

eliska

11. 7. 2007 16:45
taxikari

nezastavam se tech kteri podvadeji a svindluji, ale je pravda, ze taxi sluzba je draha  vsude ve svete. Vetsina lidi kteri si nejvice stezuji na drahotu, nejsou zvykli pouzivat taxi ve svych zemich a proto je cena vzdy omraci. (dalsi faktor je vysoka cena benzinu)..Nez vlezu do taxika,  zjistim cenu. Rozhodnuti delam ja, ne taxikar.

0 0
možnosti
BN

buhvol

12. 7. 2007 9:53
Re: taxikari

Proč taxi na jižní Moravě stojí: NÁSTUPNÍ SAZBA 12 Kč a 1 KM 18-20 Kč? Oproti Praze trošku nepoměr, ne?! A to nemluvím o taxících, kteří stojí před Obecním domem v Praze a večer mají nástupní sazbu 80-99 Kč a cenu za 1 km také 80-99 Kč (a to jen proto, že majitel firmy podal na ministerstvo žádost o zvýšení ceny a to, dokud ji nezamítne, tak taxíky můžou jezdit a inkasovat).

0 0
možnosti
MH

Mančíny

11. 7. 2007 12:27
a

Je pravda, že když si v Západní Evropě někde rozevřete mapu a hledáte cestu, většinou vám hned někdo nabídne pomoc. V Praze se na drobné kriminalitě podílejí také gangy všelijakých přismahlých idnividuí kdoví odkud. To je ale záležitost policie, která bohužel nekoná. Taky nerozumím tomu, proč se taxikáři, který ošidí turisty a je přistižen, nevezme licence. To je pro mne záhada. Abychom byli spravedliví, krade se myslím všude i na španělských plážích. U nás je situace daná tím, že v lidech je zažraná taková ta komunistická uzavřenost, závistivost a nechuť komunikovat a hlavně starší generace neumí cizí jazyky, což je stěžejní problém. To že v chování lidí ze Západu a Čechy je obrovitý rozdíl, je bohužel smutná pravda. Je na každém, aby to začal u sebe měnit. Právě to, že já sám někomu pomohu a poradím, může danému turistovi třeba zlepšit celkový dojem z návštěvy Čech.[>-]

0 0
možnosti

eliska

11. 7. 2007 18:49
Re: a

Co se tyce ochoty, asi mam stesti. Starsi pan me misto zdlouhaveho vysvetlovani dovedl na misto ktere jsem mu ukazala na mapeV U automatu na parkovisti mi mlady muz koupil listek a nevzal si penizeV...Taxikar byl drahy ale predem mi rekl ze je to daleko (50km) a ze zpet pojede v 1rano prazdny. Po prepocteni byl mnohem levnejsi nez tam kde ziju...asi zalezi jaky mate pristup k lidem a jakym tonem se zeptate...v CR jsou dobri lide, a denodenne zapoli s temi samymi problemy s kterymi se setkavaji turisti...palecR^vsem dobrym [>-]lidem...adios amigos

0 0
možnosti
VW

venoch

11. 7. 2007 7:15
je to tak

Sice nebydlim v Praze, kam jede snad 90% turistu, ale obcas tam musim zavitat a povim vasm teda sok. Vsichni tvrdime, ze je to Praha maticka mest a ja nevim co jeste, ale spina se da prehlednout, okradani snad taky,pokud za to povazuju premrstene ceny spatnych sluzeb, ale chovani, to je snad nejhorsi humus, co se da videt. Jeden priklad za vsechny, kdyz jsem sel z metra, tak jsem se zastavil u vstupu na damske zachody, protoze tam jedna hajzlbaba kricela cesky na jednu italku, ze ji ma dat o korunu vic nez ji dala, prestoze mela uvedno na uslinanym papire cenu nizsi, nadavala ji do krav, neumela slovo cesky, nakonec ji vytrhla penezenku z ruky a korunu si sama vzala. To mohl Karel Ctvrty postavit klidne Prahy ctyri i s tisici mosty, ale ta Italka si stejne zapamatuje tu hajzlbabu a cele Cesko je pak touto zenskou "reprezentovano".

0 0
možnosti
LL

Pejsátko

11. 7. 2007 12:07
Re: je to tak

Souhlas. Pokaždé, když musím do Prahy, počítám každou vteřinu, kdy už budu moct odjet. Naštěstí tam nemusím moc často.

0 0
možnosti
J

JanPecos

11. 7. 2007 5:49
Vyhnali z Japonska a tady dela chytryho

Pana Okamuru vyhnali rasisti z Japonska a tady se rozhodl delat chytryho.At se stara o svoje turisty ze zeme vychazejiciho slunce a neradi co mame delat.

0 0
možnosti

Thy

11. 7. 2007 3:01
Moje posledni cesta do Cech..

Dovolena v Cechach se snad ani dovolenou nazvat neda, ale letos v zari jeste naposledy letim. Cizinci jsou v Cechach oskubavani metodicky snad vsude, kam jejich kroky namiri a jsou i centrem zajmu zlodeju,zlodejicku, radobypodnikatelu ale i v restauracich.. proste vsude. Dat si v restauraci "minutku" znamena psa nebo kocku a mnohdy i mizerne upravene a pachnouci. Pivo stale skvele, ale kvalita ma jednoznacne klesajici trend. Takze kdyz mate stesti a neukradnou vam penezenku,auto a mobil, mate sanci ze si z Cech odvezete i hodne vzpominek. Americana nadchne historie hradu a zamku,kostelu a klasteru, a kdyz ma kliku dostane uz pri priletu na letiste i to jedine auto s automatickou prevodovkou co maji. Cizinci nejsou v Cechach vitani, pouze jejich penezenky.

0 0
možnosti
S

Severak

11. 7. 2007 2:00
Stacilo by malo

Jeste jsem nevidel za tech 15 let co jezdim do Prahy cecha, ktery by pomohl turistum u automatu v metru, nebo ukazat na mape cestu. Omlouvam to jazykovymi znalostmi naroda, ktere jsou na urovni houpaciho kone 

0 0
možnosti

Thy

11. 7. 2007 3:06
Re: Stacilo by malo

Prazak neukaze cestu na vypadovku ani gumakovi z vesnice, natoz cizinci ktery neumi cesky. Omlouvam to tim, za ani oni sami nevedi jak Vas vyvezt z Prahy na vnejsi okruh. To vsak neni to nejhorsi co muze cizince v Cechach potkat. Nedej Boze kdyby potreboval pomoc policie kdyz ho nekdo okrade ci napadne. O ceske policii se traduje ze po setmeni nevladnou ve svych mestech oni, ale vselijaka individua. Jit po pulnoci napric vetsim mestem je od dob toalu prinejmensim hazardovanim s zivotem ci zdravim.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil

12. června 2024  11:51,  aktualizováno  12:33

Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...

Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny

11. června 2024

Premium Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Z dvojích cen v Unii se zase stává téma. Nyní se proti nim bouří Nizozemci

9. června 2024

Dvojí ceny na společném evropském trhu začínají vadit už i Nizozemcům. Mnoho z nich jeho existenci...

Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní

12. června 2024

Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Airbus rakouských aerolinek prolétl krupobitím. Bezpečně přistál i bez čumáku

10. června 2024  10:29

Nedělní let společnosti Austrian Airlines těsně před přistáním těžce poškodilo krupobití. Asi po...

Řekněte sýr! Paříž otevírá první muzeum sýrů, zemědělci vstupné neplatí

15. června 2024  8:45

První muzeum sýrů ve Francii zahájilo provoz v metropoli Paříži. Místo zasvěcené odborným znalostem...

Méně byrokracie nebo rezignace na ekologii? Nová pravidla štěpí i koalici

15. června 2024

Snazší život pro farmáře mají přinést změny, které připravilo ministerstvo zemědělství. Jde zejména...

Hospodaření státu vypadá hrozivě. Vláda už skoro vyčerpala letošní schodek

15. června 2024

Premium Vláda už skoro vyčerpala schválený schodek. Může být větší, než se čekalo Výsledek hospodaření státu vypadá po necelé půlce roku hrozivě. Vláda si naplánovala schodek 252...

Místo investování práci jen předstírali. Banka zaměstnance načapala a vyhodila

14. června 2024

Americká banka Wells Fargo propustila část svých zaměstnanců, protože zjistila, že svou práci jen...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!