Telecom zvažuje zrušení meziměsta

  • 12
Český Telecom chce v příštím roce sjednotit sazby místního a meziměstského hovorného na jednotný tarif platný pro volání kamkoliv v České republice. Nové ceny by podle dobře informovaného zdroje měly být výrazně nižší než tarify mobilních operátorů a měly by konkurovat i ostatním operátorům pevných sítí. Firma už o tarifech vyjednává s ČTÚ.

Mluvčí Telecomu Vladan Crha uvedl, že jednotné celorepublikové hovorné je jednou z variant, kterou Telecom seriózně zvažuje. Jednání s ČTÚ i případnou výši tarifů odmítl komentovat s tím, že diskuse s regulátorem jsou teprve na počátku.

Podle informací ČTK by se však cena hovorů ve špičce blížila u nejrozšířenějších tarifů spíše dosavadní sazbě 1,40 za minutu místního hovoru než 3,60 pro meziměstské volání.

Kvůli silné konkurenci mobilních operátorů by podle zdroje poprvé po několika letech mohla poklesnout i celková úroveň cen Telecomu. Nové tarify by kvůli zdlouhavým jednáním s ČTÚ i potřebné informační kampani neplatily hned od začátku roku, ale například od února. Sjednocení hovorného se má týkat všech tarifních programů.