Švýcarský hotel Badrutt's Palace ve Svatém Močici

Švýcarský hotel Badrutt's Palace ve Svatém Močici - Švýcarský hotel Badrutt's Palace ve Svatém Močici. | foto: Badrutt's Palace

Svatý Mořic - dovolená hollywoodských hvězd

  • 2
Chcete strávit dovolenou jako Elizabeth Taylorová, Richard Burton, monacká princezna Karolina či Sophia Lorenová? Pak zajeďte do Badrutt's Palace ve Svatém Mořici, který patří do skupiny švýcarských luxusních hotelů.

Hotel Badrutt's Palace je členem organizace "Leading Hotels of the World". Nabízí čtyři základní základní kategorie ubytování: Standard, Deluxe, Super Deluxe a Grand Deluxe.

St. Moritz leží v údolí řeky Innu. Společně s Zermattem a Davos/Klosters tvoří švýcarskou "hvězdnou trojici". Svatý Mořic totiž nejlépe charakterizují slova jako luxusní a mondénní. Na své si zde přijdou zejména lyžaři, protože okolí města mají k dispozici 350 kilometrů tratí.

Přímo ze Sv. Mořice vedou vleky do největšího areálu Engadin - Corviglia - Marguns . K dispozici je 80 km tratí s jihovýchodní expozicí. Dominantou areálu je Piz Nair (3057 m), pod kterým se nachází závodní tratě, kde se konalo mistrovství světa v lyžování v roce 2003. O kvalitách areálu svědčí i skutečnost, že 75% tratí jsou označené jako červené či černé a již v roce 1928 se zde pořádaly olympijské hry.

Samozřejmostí je vysoký standard hotelů. Pravý punc exkluzivity, na které dají právě hollywoodské hvězdy, ovšem spočívá v něčem jiném - navštívit zde můžete třeba koňské dostihy, nebo si jít zahrát sněžné pólo na koních, které se koná na zamrzlém jezeře.

Vyzkoušet můžete i jízdu na saních. K dispozici je dokonce i zimní golfové hřiště. Vrcholem nabídky je potom asi finančně nejnáročnější návštěva místního kasina, nebo luxusních restaurací či obchodů. Můžete se projít i po 150 kilometrech upravovaných zimních chodnících nebo si jít jen tak zasáňkovat.