Diskuze

Lidé si raději pojistí auto než život. Nezměnil to ani strach z viru

Životní pojistku má v Česku jen každý druhý. Počet smluv navíc setrvale klesá, za posledních deset let jich ubylo 1,7 milionu. Na rozdíl od západní Evropy navíc stále platí, že lidé si raději pojistí auto nebo byt než vlastní život. Zatímco u neživotního pojištění stoupl celkový objem pojistného za posledních pět let o víc než čtvrtinu, u „životka“ se prakticky nezměnil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O smyslu životní pojistky netřeba polemizovat. Už z principu je to nesmysl.

0 0
možnosti

To já bych si život pojistil, pokud bych si ho za peníze z pojistky mohl koupit zpět, podobně jako auto ....

2 0
možnosti

Hmm, takova nehoda a souhra nestastnych okolnosti (nekoho zmrzacite, zavinite retezovou nehodu, znicite majetek) vas muze stat i desitky milionu, pojistovna zaplati jen cast (do max. pojistene castky anebo i nic) to znamena ze ztratite vsechno a jeste budete platit do konce zivota. Z toho duvodu ja osobne jsem zmenil pojisteni na majetek 40 mil a na zraneni nekoho take na 40 mil...

0 0
možnosti

Tak povinne ruceni na auto (tam jee ta sance na zpusobeni obri skody asi nejvetsi) je dobre mit tak na 100m plus (ona se ta cena pojisteni moc nelisi jestli je to 35 mil nebo 150 mil limit)

0 0
možnosti

No jo, jenže když vám někdo nabourá auto, máte problém vy, kdežto když umřete nebo onemocníte, mají problém lidi okolo. A to i v případě, že jste pojištění.

3 0
možnosti