Dagmar Pešková odletěla s ČSA do New Yorku.

Dagmar Pešková odletěla s ČSA do New Yorku. | foto: ČTK

Ruzyní prošlo letos už 10 milionů pasažérů

  • 16
Dagmar Pešková měla na cestě z Prahy do New Yorku o čem přemýšlet. Ve čtvrtek dopoledne se totiž stala desetimiliontým cestujícím, kterého letos odbavilo letiště Ruzyně. Jubilejní pasažérka si teď může vybrat, do jakých dvou evropských měst vyrazí zadarmo na víkend.

Dagmar Pešková letěla do New Yorku s Českými aeroliniemi. „Pravděpodobnost, že desetimiliontý cestující poletí právě na lince ČSA byla sice vysoká, protože ČSA se na provozu pražského letiště podílejí 50 procenty, přesto nás těší, že se jedná právě o naši klientku,“ řekl zástupce aerolinií František Lešundák.

Hranici deseti milionů odbavených pasažérů prolomilo letos Letiště Praha o devatenáct dní dříve než loni. Před rokem prošel desetimiliontý cestující pražským letištěm vůbec poprvé v jeho historii.

V současné době se podle letového řádu dostanou cestující z Prahy do 104 míst po celém světě. Z ruzyňského letiště startují pravidelně letadla 46 leteckých společností.

Mezi nejvytíženější destinace, do kterých se bude v letošní zimní sezoně létat, patří Paříž, Frankfurt, Londýn, Amsterdam, Vídeň, Curych, Mnichov či Brusel.