Diskuze

Místo dalších čtyř Ukrajinců radši jednoho robota ze Švýcarska, radí ekonom

Nepotřebujeme další desetitisíce pracovníků, jejichž činnost vykazuje nízkou přidanou hodnotu. Je třeba dostat českou ekonomiku na vyšší vývojový stupeň. Obsluha robota, to už je kvalifikovaná pracovní síla. Místo čtyř pracovníků s nízkou přidanou hodnotu budeme mít jednoho s vysokou, míní Lukáš Kovanda, hlavní analytik společnosti Cyrrus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Boooze, to jsou zase kecy...... svycarsky robot jako lek na nase nizke platy.......

A jak ten svycarsky robot ve fabrice patrici nemcum nam tady ty platy zvysi?????

Tady se totiz porad chodi kolem podstatneho faktu. Ze vetsina produkce a distribuce v CR je vlastnena cizaky, kteri rozhoduji o tom, za kolik a jestli vubec a co a jak se tu bude delat. Chapeme pane ekonome? Mozna by to chtelo si zkusit chvilku v takovych firmach pracovat, pak se to snazeji chape......

1 1
možnosti

úplně jednoduše.Robot pracuje na tři směny a zastane práci například šesti lidí. Stará se o něho jeden kvalifikovaný člověk, který bera cca 50000 kč. Tím se zvýší produktivita práce

3 0
možnosti

O jeden robot se stara jeden clovek????? Kde to zijete?

Cela tato teorie pokulhava na tom co jsem zminil vyse, tj. vetsinu z te zvysene produkce resp. vytvorene nadhodnoty schrabne ten zahranicni vlastnik a taky si na sve prijde dodavatel robota.

Cesta vpred je tem svycarum ty roboty prodavat a to z fabriky vlastnene cechem, danicim v Cesku a z tovarny, kde roboty montuji roboti:-)

0 0
možnosti

Dle te posledni vety mimochodem funguje nejvykonejsi Evropska ekonomika, do jim vlastnene tovarny zde v cesku dodavaji roboty (Kuka) a prodej a vyrobu maji pod kontrolou a zisk jim plyne taky. V cesku zustava jenom prace ve mzde.

0 0
možnosti

byl to příklad zvýšení produktivity práce. Sám se starám o čtyřicet robotů takže vím o čem mluvím.

1 0
možnosti