Diskuze

Ropa už stojí stejně jako před válkou, paliva v Česku zůstala o pětinu dražší

Vyjednávaní o příměří na Ukrajině a rostoucí počet onemocnění covid-19 v Číně vedl na trzích k poklesu cen ropy. Ty se dostaly tam, kde byly v den začátku ruské invaze na Ukrajinu. Ačkoliv pohonné hmoty v posledních dnech v Česku zlevňují, byly tehdy jejich ceny o více než pětinu nižší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Z76d67e54n30e72k 22B37o65r16t

21. 3. 2022 14:35

TankOno - 41,90

EuroOil - 42,90

Kdyz se chce, tak jde cena dolu...

0 0
možnosti
RA

Já nabádám k občanské neposlušnosti Svatého Petra, aby udělal blokády čerpacích stanic do té doby, než se vrátí morálka s cenami.

1 0
možnosti
OK

Otázka je zakolik pordává unipetrol hotový produkty (naftu/benzín). Když koukneme na Tank-Ono které má dlouhodobě marži okolo koruny, tak je dost dobře možné, že vysokou cenu drží právě rafinerie.

2 0
možnosti
VV

Pumpaři od Zlaté podkovy stále žijí a v nové verzi budou nesmrtelní.

1 0
možnosti
JP

J23i57ř79í 44P95a94u40l

16. 3. 2022 8:54

Kdysi mne jeden pumpar vykladal o "zlatem dolu" na Deviti krizech za komunistu. V dobach, kdy bezni lide nosili domu 2.000 Kcs, on nosil 20.000. Tedy jednou nohou stale v kriminale, ale umeli v tom chodit.

0 0
možnosti
MB

Nenažranost pumpařů a zneužívání války k vlastnímu obohacení by v nouzovém stavu mělo být trestné !

14 0
možnosti

A tak už to zůstane. Cena kolem 42,- Kč budd nový standard.

1 1
možnosti
MK

Titulek dost keca, najdou se benzinky kde se dalo dneska natankovat i pod 40kc a zitra jich bude zase o dost vic. Stejne jako vykyv na burze byl kopirovan se zpozdeni je nutne s hodnocenim pockat aspon den dva po navratu na normalni cenovou hladinu na burze. Benzinky co do konce tydne nezlevni budou mit problem to palivo vubec udat a jestli si namastili kapsu pri rustu tak o to prijdou az budou koncem tydne prodavat se ztratou. Jen je mi trochu lito tech syslu co si nasyslili IBC kontejnery za 50, ale to uz je jejich boj.

2 2
možnosti

Říká vám něco slovo kartel?

2 0
možnosti
MK

Co by mozna trhu s palivy v CR prospelo je vetsi liberalizace. Zruseni povinne repky je urcite krok spravnym smerem, ale nesmyslnych predpisu co tu funguji jako sveraci kazajka je vice.

Dale mi treba neni jasne proc stat skrze Cepro provozuje svoji vlastni sit benzinek. Co presne to ceske spolecnosti prinasi? Argument udrzeni benzinek na vesnicich a malych mestech uz mi v teto dobe prijde dost pase.

A konecne, myslim si, ze trhu by mohlo prospet nucene rozdeleni velkych retezcu. Za soucasne situace je totiz jakykoliv startup za kterym nestoji soucasni velci hraci vyloucen.

0 0
možnosti
PD

To, co píšete v posledním odstavci, je pro tržní hospodářství zásadní problém. Proto taky existují antimonopolní úřady, ovšem ten náš mi připadá velmi, velmi, slabý. A to jsem velký zastánce volného trhu, ale aby ten fungoval, zkrátka musí dávat reálnou šanci dalším subjektům, novým hráčům.

5 1
možnosti
EM

Šéfa pumpařů se ptají na marže... marže 2Kč? Lže jako Lavrov s Putinem dohromady. Získejte nákupní cenu za cisternu benzinu z rafinerie. Z toho to vypočítáme.

2 1
možnosti
MK

Apelujte na poslance, Cepro je vylucne vlastnena statem tedy nami vsemi mame pravo vedet za kolik dodavala paliva a olik maji marzi jejich benzinky.

1 0
možnosti
TZ

Ropa stojí jako den před válkou a to je jen dnešní cena, před tím byla nejdražší v historii prodeje ropy.

Na benzínkách vidím pokles cen, tak co je problémem?

1 5
možnosti
Foto

Zdražovalo se o několik Kč denně. Zlevňuje se o několik desetihaléřů denně. Zdražení proběhlo během týdne, zlevňovat se bude minimálně měsíc, spíše déle. Důvodem pomalého zlevňování nejsou ceny ropy, ani rafinérie. Důvodem jsou marže benzínek.

13 0
možnosti