Tomáš Hruda byl z CzechInvestu odvolán téměř před rokem. Na pár měsíců ho vystřídal Roman Čermák. Po jeho odchodu je agentura bez stálého šéfa.

Tomáš Hruda byl z CzechInvestu odvolán téměř před rokem. Na pár měsíců ho vystřídal Roman Čermák. Po jeho odchodu je agentura bez stálého šéfa. | foto: Robert Rambousek, MF DNES

Říman: CzechInvest funguje, se šéfem nespěchám

  • 2
Ministr obchodu nebude spěchat s výběrem stálého šéfa agentury CzechInvest. Řízením agentury je od listopadu pověřena Alexandra Rudyšarová a ve funkci zřejmě zůstane i nadále. CzechInvest podle ministra funguje a není tedy důvod při výběru kandidáta spěchat.

CzechInvest přišel o vedení na podzim, když z jeho čela odešel Roman Čermák, údajně kvůli lepší nabídce z Bruselu. V čele agentury byl přitom jen pár měsíců. 

Na konci března 2007 ministr Martin Říman nečekaně odvolal tehdejšího šéfa Tomáše Hrudu. Hruda měl obrovskou podporu zaměstnanců a během pár týdnů agenturu opustilo 246 z 313 zaměstnanců včetně celého vedení a Čermák nabral nové zaměstnance. Na konci října nicméně rezignoval.  - více zde

Vedením agentury byla pověřena Alexandra Rudyšarová s tím, že se mělo do konce roku vypsat výběrové řízení na stálého šéfa (více zde). Podle posledních vyjádření ministra ale není třeba spěchat.

Je tak možné, že CzechInvest se už nového šéfa nedočká. Během příštího roku by se totiž měl spojit se svou sesterskou organizací Czech Trade.

"V tomto roce to není priorita, není na to vhodné období. Nicméně stále na to myslím," řekl ministr na setkání s novináři.