ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Restaurace dál zdražují. Už je netrápí EET, ale chybějící kuchaři

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Restauratéři pokračují ve zdražování. Hlavním důvodem už není elektronická evidence tržeb, ale nedostatek personálu. Hospody shánění o dva tisíce lidí víc než před rokem. Češi zdražování lépe snáší díky růstu platů. A je to vidět i na objednávkách dražších jídel, třeba sushi nebo burgerů.

Elektronická evidence tržeb před třemi lety způsobila paniku mezi restauratéry. Část z nich musela narovnat účetnictví a zdražit, ale ceny se nakonec navyšovaly plošně na celém trhu. Po roce a půl od startu si hosté připláceli za jídlo v průměru 14 procent.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se