Diskuze

Před 52 lety obrali komunisté Čechy i Slováky

Přesně před 52 lety se obyvatelé Československa probudili o mnoho chudší, než byli večer předchozího dne. Prvního června 1953 se odehrála měnová reforma, která miliony lidí připravila o jejich úspory. Následné demonstrace byly prvním masovým projevem odporu proti komunistické diktatuře od roku 1948.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Současnost

2. 6. 2005 7:22
Komunisté běžte pryč
Zdravím všechny zdejší "odborníky", co "zažily" rok 1953...:-)))
0 0
možnosti

Admin_

2. 6. 2005 9:31
Lidičky nebojte se
, Komouši nebyli poslední, kdo hodlá penzisty ožebračit. Co jiného jsou návrhy na "rovný důchod" a "rovnou sociální dávku pro každého"? Bral ti stát na důchod z 40 tisíc, nebo jsi pendloval mezi kriminálem a sociálkou? Všechno jedno, obou vám dá "pravicový" (dle jeho názoru) populista Tlustý stejně. Zatímco orální antikomouši rozdělují komoušema a jimi odekretovaným byty za zlomek tržní ceny, pro nižší kastu (tj. ty neodekretované) mají naplánovánu "penzijní reformu" ve stylu: čo bolo to bolo, odvčíl máte fšici stejně.
0 0
možnosti

sun

2. 6. 2005 7:20
nič nové
po roku 1989 sa v rámci demokratických princípov a zisku pre nadnárodné spoločnosti zlikvidovali pre bežného občana také vymoženosti ako:
-bezplatné zdravotníctvo
-bezplatné školstvo
-odchod do dôchodku v reálnom čase 60 rokov u mužov. Terajšie úvahy ods o odchode v 71 rokoch robia pre väčšinu z tohto pojmu zbytočnú ilúziu
-naučili sme sa čo sú drogy
-vytvorili sme státisíce a v tzv. EÚ milióny nezamestnaných bez možnosti reálne sa zamestnať, najmä vo vyšších vekových kategóriách
-tisícky bezdomovcov vyberajú z kuka nádob potravinový odpad, oblečenie a pod.
-ceny sme upravili na európske podmienky, platy dosahujú zhruba šestinu v porovnaní s Nemeckom, Francúzskom a pod.
No je skutočne čo oslavovať.
A to nemám vôbec nič spoločné so žiadnou stranou. Všetky sú mi ukradnuté vrátane ksčm. kss, ods, kdu čsl a podobných zmätkov.
Komunisti v bývalom režime si aspoň plati
0 0
možnosti

sun

2. 6. 2005 7:24
Re: nič nové
platili členské známky na činnosť strany. Tieto novodobé smiešne strany si to riešia jednoducho z verejných financií. A nikdy im nie je dosť.
Bodaj by nie, veď peniažky sú guľaté a treba si prihrať aj do vlastných vreciek a to najmä.
Nuž bude na čo spomínať a oslavovať aj o ďaľších 52 rokov.
0 0
možnosti

Borgh

1. 6. 2005 19:14
Bolševická svolodž
měla po 89-tym dostat doživotí. Je mi na blití, když slyšim ty žvásty estébákovo parchanta Grebeníčka.
0 0
možnosti

KSCM JE NEJLEPSI

1. 6. 2005 18:49
Komunisticka strana...
... je jedinou moznosti jak zajistit spravedlnost. Je pohromou CESKEHO NARODA, ze komunismus, tudiz jediny mozny smer radosti, lidstvi a spravedlnosti sam osobne zlikvidoval. Na druhou stranu je navrat zlateho komunismu jen oztazkou casu. Volim KSCM! A verim teto strane, ze se ji podari svrhnout vsechny ostatni nicky ktere maji momentalne tu skaredou moc v rukach v CR. Tyto nicky rozdelily Ceksoslovensko, nasi to zemi, nas to raj a nadale pokracuji v likvidaci predevsim mentalniho zdravi ceskeho naroda. Bohati zlodeji si opekaji burtiky nad svym zlodejskym ohnem na ukor 85% ostatnich prislusniku ceskeho obcanstvi. Komunsiticka strano, my volici KSCM vam verime! Nezklamte nas proto! A dostanjte tuto zemi s nasi podporou zpet k blahu ktere si lide zaslouzi. Dekujeme.
0 0
možnosti

dsdsdsds

1. 6. 2005 18:55
Re: Komunisticka strana...
ano byl to tu raj na zemi, politicky procesy, znarodnovani, kradeze, vrazdy, ponizovani a toto vse jen diky KSC. moc mi to chybi a tesim se az to tu zas nastolite
0 0
možnosti

Jirka Němeček

1. 6. 2005 18:28
Tričko
Aspoň si kupte tričko a nošte ho (viz nedavny článek o módě) moc voličů KSČM tuhle diskuzi asi nečte.
0 0
možnosti

Hrustic

1. 6. 2005 18:07
Pozdrav
Timto zdravim vsechny volice KSC(M)  
0 0
možnosti

Volic KSCM

1. 6. 2005 18:25
Re: Pozdrav
Ahoj
0 0
možnosti

jajaja59

1. 6. 2005 17:48
Podobnost čistě náhodná -
Vladimír Špidla : "Zdroje jsou."
0 0
možnosti

Michal P.

1. 6. 2005 17:08
Kradez
Pokud neco mam a mym cilem je to mit i nadale (penize, cen.papiry a jine) a najednou to nemam, zasahem nekolika lidi je to prosta KRADEZ, i kdyby ji odhlasovalo 100% v parlamentu.
Nastesti jsem 1953 nezazil, moji prarodice ano a ze by se tim chvastali jsem si nikdy  nevsim. Po valce drete a mate uspory a vyhlidky na normalni zivot a pak prijde podpasovka. To bylo hodne drsny...ale v ideologii rovnosti! Mylsim ze mnoho (ne vsichni) lidi to cekalo!
0 0
možnosti

antegotovina

1. 6. 2005 16:51
Mame vetsinu tehdejsich obcanu CSR litovat?
Ja myslim, ze NE!!! Nezapomenme, ze vetsina z nich mlcela celych 5 let  o tom co se deje (kolektivizace, znarodnovani,masovy teror).Mnozi tleskali a jasali v unoru 1948 a na nasledujich 1. majech, psali petice aby se popravovalo., vstupovali do KSC, CSM atd., jezdili na brigady."Burzoustum" a "kulakum" to prali, prali to i cirkvi, slechte  a inteligenci takze kdyz doslo i na ne, tak to najednou byli proti, ze jim jejich strana sahla na penize!!!
 
 
najednou se ozvali,Kde byli, kdy se znarodnovalo (kradlo), kolektivizovalo (kradlo), zatykalo, zabijelo, soudruzi budovali KT? .
0 0
možnosti

Zyralt

1. 6. 2005 17:18
Re: Mame vetsinu tehdejsich obcanu CSR litovat?
ano, na tom je sice neco pravdy, ale nemuzes takhle pausalizovat a navic se komunistum tehdy v podstate neslo vzeprit se sovetskymi vojsky vsude okolo ...
0 0
možnosti

Siegmaringen

1. 6. 2005 16:51
Pod modrými bude mnohem, mnohem hůř
 není se čemu divit, až přijmeme Euro, tak to bude uplně stejná měnová reforma. Navíc v tu dobu bude naše země už definitivně rozkradena modrými podnikateli. Ač nemám komunismus rád, měl alespoň nějakou svoji morálku aideály. Přeju hezký den.
0 0
možnosti

Zyralt

1. 6. 2005 17:15
Re: Pod modrými bude mnohem, mnohem hůř
o jake moralce to tady mluvime ???
to snad ani nemyslis vazne???
jediny, co jsem schopen a ochoten uznat je, ze takovej Marx, kterej vlastne stal nekde uplne na zacatku, si nic tak silenyho urcite ani v nejhorsich snech nebyl schopen predstavit!!!!
0 0
možnosti