Diskuze

Poslanci se sešli, jednat by měli hlavně o daních

Poslanci začnou projednávat balík vládních daňových návrhů. Vláda do Sněmovny například poslala návrh, aby daň z příjmu zůstala v příštím roce na patnácti procentech a snížilo se pojistné na sociální pojištění. Chce také zrušit osvobození od daně z nemovitosti u novostaveb.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zabijim lidovce

24. 9. 2008 13:19
Zm.d a zku..ysyn Kalousek

Takze jsem koupil ze zdaněných peněz pozemek. Pak na něm postavil ze zdaněných peněz barák. Zadlužil se stavebním spořením i hypotékou. S tím že 15 let nebudu platit daň z nemovistosti, největší svinstvo daň na světě - ťrest za to, že se postaráte o svůj zadek. Osvobozemí mi má vypršet v roce 2015.  Zm.d a zku..ysyn Kalousek mi to skrouhne o 5 let, tj. o 1/3. NEBUDEME ZVYŠOVAT DANĚ, zněla volební hesla. Zrušíme daně darovací a daně z nemovistotí. VÝSLEDEK ? DANĚ DAROVACÍ SE JEN MÍRNĚ UPRAVILY PRO NEJBLIŽŠÍ PŘÍBUZNÉ NA NULU, JINAK ZŮSTALY. DANĚ Z NEMOVISTOSTÍ ZŮSTALY A NYNÍ SE ZRUŠENÍM OSVOBOZENÍ ZVÝŠÍ. NĚKOMU O 1/3, NĚKOMU O 100%. Hnus velebnosti..... :-©

0 0
možnosti

Vrba

23. 9. 2008 22:08
A co odečitatelné položky

Pokud se nezmění sazba daně, pak při poklesu odečitatelné položky o cca 5.000,- každému člověku, který platí daně vzroste daň o 5.000,-Kč. To samozřejmě nezaplatí snížení odvodů SP, které je navíc kompenzováno odejmutím nemocenského za 14 dní. Příjem státního rozpočtu se zvýší o cca 20 mld.Kč, aniž by se snížil počet úředníků atd. Máte vůbec ekonoma,  který by to spočítal ? Nebo jste jen vládním plátkem.

0 0
možnosti

Dr. Fe1

24. 9. 2008 11:45
Re: A co odečitatelné položky

Doufám že když by nesnížili sazbu na 12,5 pct tak by nesnižovali ani ty odečitatelný položky, novinář to zřejmě zapomněl uvést.

0 0
možnosti