Objednat si lze nákupy, vaření a pečení či uklízení.

Objednat si lze nákupy, vaření a pečení či uklízení. | foto: Jiří Koťátko, MF DNES

Polská firma zařizuje komplet Vánoce. Dodá i Ježíška

  • 2
Užívat si Vánoce bez shonu nemusí být tak těžké. Něco to ale stojí. V Polsku se objevila firma, která nabízí přípravu vánoních svátků na klíč. Polské rodiny tak - pokud chtějí - nemusejí shánět dárky, péct cukroví ani zdobit vánoční stromky.

Zalíbení v takovýchto službách nacházejí především zaneprázdnění rodiče a podnikatelé, uvedl polský deník Metro.

Poradíme Vám jaký vybrat dárek... vanoce.idnes.cz

Objednat si lidé mohou nákupy, vaření a pečení či uklízení, ale také koledníky nebo originální přinesení dárků přímo na Štědrý den. Počet služeb záleží pouze na klientovi a jeho peněžence, řekl deníku Jaroslaw Mateäski, vlastník společnosti May Agency, která se zabývá organizováním obchodních schůzek.

Základní verze přípravy Vánoc stojí 60 zlotých (441 korun) na osobu. Plná cena pro čtyřčlennou rodinu, která zahrnuje také nákup vánočních dárků a ztvárnění Ježíška, představuje výdaj zhruba 1500 zlotých (11 000 korun).


Lidem pak zůstane jediná povinnost, rozsvícení vánoční hvězdy. V souvislosti s novým trendem polští kněží diskutují o tom, zda takové svátky neznamenají úpadek tradice. Shodují se, že je na každém člověku, co je pro něj v životě důležité.

,