Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Registrační pokladny? Zacelí pár děr, naštvou davy lidí, říkají ekonomové

Registrační pokladny prosazují velké firmy jako lék na únik daní. Vláda je však zavádět nechce, přestože státní kase mohou podle ekonomů pomoci. Prosazení pokladen před volbami však nemůže mít šanci na úspěch, vysvětlují experti. Náklady by totiž nesli živnostníci, které si kabinet nemůže dovolit naštvat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nerozumím hodnocení tzv.ekonomů. Do svých predikcí vůbec nezahrnují pojmy jako spravedlnost, společenskou sounáležitost nebo daňovou kázeň. Dle nich je ekonomické jen postihovat jen jakousi snadno obíratelnou většinu a  záměrně tak pěstovat daňové soumarství jedněch a elitářství druhých,co by se případně mohli navíc ještě naštvat.

Registrační pokladny už tu byly. Kdo byl poctivý, tak je má i nadále. Nevím, kolik od té doby vzniklo nových podnikatelů, ale bylo by dobré, kdyby si uvědomili, že k určité činnosti vystavování daňových účtů prostě patří.

Pro srovnání: od jedné daňové skupiny se vybralo na rozdíl od r.2006  10x méně na daních. Jde tedy o 1000%. A nevypadá to, že by jsme se někam pohnuli.Spíš naopak.

Pamatuji si také, že v souvislosti s nemocenskou a zdravotními poplatky byla tehdejší vládou a jejich ekonomy tzv. většina označena jako simulanti, aby se jiným ulevilo a aby se údajně přesunuly prostředky vážně nemocným (např. na onkologii) Dnes vidíme, že onkologická centra jsou hromadně rušena, pro nedostatek prostředků a invalidé i s nejzávažnějšími příznaky jsou zázračně léčeni změnu diagnozy nařízením shora.

0 0
možnosti

Snížení danového zatížení je nutnost.Méně se toho rozkrade!Plody práce patří tomu,kdo pracuje.Omezit přerozdělování a snižit počet státních zaměstnanců!!

4 0
možnosti

a když tržbu od zákazníka v registrační pokladně nezaregistrují, protože to bude cinklé zboží ( např. např. cigarety s falešným kolkem, české metanolové likéry a jiné..), ....kdo jim co dokáže? Já si nejsem jistá, že by registrační pokladny řešily poctivý prodej u těch, kdo chtějí nepoctivě fungovat.

1 0
možnosti

zaceleni der a nastvani lidi se tu deje jak na bezicim pasu, jen nechapu, proc by tu mela porad existovat nejaka skupinka preferovanych OSVC - sul zeme? :-)EUR^

1 1
možnosti

A kdo z OSVČ do té skupiny preferovaných patří ?

1 0
možnosti

prostě opět hledáme důvod proč to nejde :-P:-P:-P

2 1
možnosti

No, těm poctivým by to jen komplikovalo život, těm nepoctivým by to dost pomohlo a státní kase by to nic nepřineslo.

3 4
možnosti

Kecy , lži a bláboly ....... to je politika ODS=TOP ..........

Nechápu co je za problém - prostě když obchodníkovi zaplatím plnou cenu tak co má za problémy obchodník odvést daně ? Problém je v tom , že podnikatelé chápou tržbu za své peníze se snahou pokud možno daně nezaplatit vůbec .

Pokladna mu pomůže a zjednoduší práci a najednou všichni řvou ?? Odvolávat se na to že cena pokladny cca 6tis/kč je pro podnikatele likvidační je naprostá nehoráznost - pokud podnikatel nemá na pokladnu , tak také nemůže mít na mobil nebo třeba auto !!

Malý příklad  - moje rodina měla za první republiky obchod s jízdními koly - byl státem diktovaný rabat 15% a musely se vést účetní doklady na které chodily kontroly ....... to by dnes obchodníci řvali , kdyby měli diktovaný rabat ........ pro neznalé - hovořím o 20 - 30 tých letech minulého století !!!

4 1
možnosti

Proc uz vase rodina kola neprodava?

1 2
možnosti
Foto

F58i47l16i86p 90D48o10n97é

10. 4. 2013 23:18

Kolik stojí registrační pokladna s fiskální pamětí?

cena nové je mezi 7tis až 15tis. Zde je však nutno říci, že cca od roku 2004 většina pokladen může být doplněna o modul fiskalizace (paměťový modul), který podle typu stojí mezi 1000,- - 3000,-  Ti co si nalkoupili lepší pokladny od výrobců ELCOM, SENCOR, CASIO, STAR, v roce již 2005 tak stačí přikoupit modul (ne do všech to jde - to je pravda, pokud jste hodně šetřili tak máte smůlu) Typicky pokladny EURO.

ANO funglofka podle počtu zaměstnanců a značky stojí až 25tis i více, ale to jsou pokladny již vybaveny POS systémem. Příkladem klasiky je

Sharp ER-A227E stojí 7tis i s DPH - malá šikovná i do nejmenšího obchůdku - připojení RS232, SCANER, váha... kdo by co ještě chtěl

Jestli někdo tvrdí, že kvůli dokoupení modulu za 1.500,- zkrachuje a je to děsná investice - tak by se nad tím měl zamyslet hlouběji.

Prostě jsou jednotlivci, a ti budou z pochopitelných důvodů remcat cokoliv, i kdyby jim ty pokladny dal někdo zdarma a ještě jim za to zaplatil - všichni víme proč.

6 3
možnosti

V naší zemi prostě lidi pořád remcají - vždyť to není nic zas tak hrozného - pár tisíc pokladna, pár tisíc elektřina díky fve, pár stovek či tisíc biosložky do paliva, pár stovek či tisíc zvýšení DPH, energetické štítky, dotace na kdejakou blbinu, teď Zeman podepsal ESM... já se těm lidem divím, proč pořád remcají:-).

10 1
možnosti

Příjem do státního rozpočtu je jedna věc a hospodaření státu věc druhá.Neměl bych problém dát peníze dobrému hospodáři,ale platit tenhle bolševicko mafiánský cirkus se mi fakt nechce.

9 0
možnosti

Já jsem také ekonom - z prestižní VŠE PRAHA a nic takového netvrdím, co je v nadpisu podsouváno ekonomům. A nemyslím si, že jsem jediný ekonom, který takto smýšlí. Registrační pokladny jsme měli mít už dávno, samozřejmě nejen je. Místo nich máme Nečase a Kalouska, ale i  těch je jen dočasu.

8 8
možnosti

No v článku se píše, že zavedení pokladen na Slovensku nezvýšilo příjmy. Takže se utratilo spousta peněz za pokladny a výsledek nula. A Vy se ještě chlubíte, že máte VŠE;-D

12 4
možnosti

Lidi, tady to ješte jede bez registračných pokladen,no to je tedy džungle,.To potom ten výrok tolik kritizovaného socdemáka o živnostnícich je naozaj pravdivý.

4 5
možnosti

A na Slovensku není džungle, tam máte registrační pokladny a ráj na zemi. ;-D

8 1
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Předat farmu potomkům má být snazší, s návrhem po letech přichází nový náměstek

27. dubna 2024

Před dvěma lety slíbil tehdejší ministr zemědělství Zdeněk Nekula, že připraví pro rodinné farmy...

Konec minikečupů i ovoce v plastu. EU chce snížit množství odpadů

27. dubna 2024

Premium Evropská unie v boji za co nejmenší množství odpadu zakáže minibalení majonéz, šamponů nebo...

Úspěšný zubař prodává „ražený český dějepis“, mince už vynesly 155 milionů

26. dubna 2024  22:04

V Praze se v pátek vydražila část celoživotní numismatické sbírky Václava Bruny. Vyšla na 6,15...

Čtyři jaderné bloky nestačí, bude třeba budovat další, říká exministr Grégr

26. dubna 2024

Premium Kromě výstavby až čtyř jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně by už Fialova vláda měla plánovat i...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!