Podnikatel: Tesco mi má zaplatit 146 milionů

  • 9
Pražský soud nevyhověl odvolání obchodní společnosti Tesco ve sporu, který vede s podnikatelem Jiřím Malíkem. Řetězec mi musí vyplatit za pozemky 146 milionů, tvrdí podnikatel, který před časem poslal na Tesco exekutory. Britská firma zatím verdikt soudu zkoumá.

„Proti tomuto rozhodnutí už není možno odvolat se. Tesco může použít mimořádné opravné prostředky, ty však už nemají odkladný účinek,“ uvedl Jiří Malík.

Tesco ve svém prohlášení uvedlo, že rozhodnutí soudu je součást složitého a vlekoucího se právního sporu.

„Čekáme na písemné vyjádření soudu, abychom se mohli rozhodnout, jak společnost bude reagovat. Tato právní pře se týká majetkového sporu, který se řeší již více než dva roky,“ sdělil zástupce Teska Vesselin Barliev.

Spor se týká nedoplatku kupní ceny za pozemky určené pro výstavbu obchodního centra v Praze Šeberově. Verdikt soudu se podle Malíka dotýká dlužných 56 milionů korun rozšířeného o penále a úroky ve výši 90 milionů korun.

Spory mezi Teskem a podnikatelem Jiřím Malíkem jsou poměrně složité - v několika souběžně vedených sporech se řeší série údajných nedoplatků a dlužných částek.

Malík ve své tiskové zprávě tvrdí, že celkem jsou proti Tesku vedeny žaloby v úhrnné sumě 550 milionů korun.

Kvůli nim poslal na Tesco v závěru loňského roku i exekutory. Ti měli zabránit investicím firmy a především dostavbě hypermarketů v Kladně či Karlových Varech. Z obou stran padla trestní oznámení, obchodní řetězec však ve stavbě obchodních center pokračoval. - více zde