Diskuze

Odškodnění klientů bank kabinetem neprošlo

Klienti některých zkrachovalých bank se nedočkají vyšších náhrad vkladů, o které přišli. Návrh novely, který s tím počítal, kabinet zamítl. Jednalo se o náhradu klientům Union banky, Kreditní banky Plzeň a Plzeňské banky, oznámilo ministerstvo financí v tiskové zprávě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

h

26. 5. 2005 7:54
Banky
Stejně se lidé nepoučili a nadále nosí prachy do bank. Přitom je to prodělečná a vysoce riziková záležitost. Úrok nepokryje ani poplatky, takže klient ještě na to, že půjčí peníze bance prodělá, navíc bezesné noci, jestli zrovna ta moje banka nezkrachuje. Výsledek je , že prachy jsou bezpečnější ve slamníku. Ale naše vláda si umí poradit. Podnikatel musí mít povinně založen účet a platby nad půl melounu se nesmí uskutečnit v hotovosti. Když už někdo vydá taková nesmyslná nařízení, měl by nést též odpovědnost za případný krach banky a měl by klientům doplatit do plné výši jejich vklady. Já se poučil při krachu Morávie banky a od té doby se vyhýbám bankám. A vše platím na prkno, SIPem u České pošty či složenkami a mám podstatně lepší přehled ve financích, než u banky .  A hlavně se vyspím.
Hádejte která banka je před krachem ? Je to zároveň i tip pro sázkové kanceláře !
0 0
možnosti

SocPredator

26. 5. 2005 9:40
Re: Banky
Jestli je uložení peněz v bance vysoce riziková záležitost, tak já jsem zatoulanej Santa Claus. Neanonymní vklady jsou pojištěné na 90%.
Zbytek souhlasím. Nevím která banka je před krachem, z těch vyšetřovaných ani jedna, všechny jsou těžce v zisku z poplatků.
0 0
možnosti