- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
se dozvěděl, že v Německu je levnější, než u nás. Firma, která se takto prasácky chová ke svým původním a tradičním zákazníkům si svoje výplody může nalít třeba do rektálního otvoru...
Je to přesně tak,jak to jedna pani hospodská v jednom příspěvku popsala - kdo se o pivo stará jak má,tak nemůže mít s kvalitou problém. Bohužel je ale situace v našich hospodách taková,že odbornost klesá,se zvyšujícím se počtem majitelů-neodborníků,kteří nevědí,jak by se mělo pivo skladovat,natož čepovat a podávat Co se mě týče,vím kam zajít na výtečnou plzničku,výbornej gambáč a nepohrdnu ani jiným dobře ošetřeným pivem (např. na letošní Dočesný jsem zkusil žateckou Baronku a je to myslim povedený pivko...a to snad pivovar vlastní frantíci). A když mi něco nechutná,tak to hned nepoplivu jako europivo,nebo chcanky vařený z blábolů typu sója apod.
Zamyslete se nad sebou a nad tím co sem píšete za hovadiny.
Nejsem si jist,zda má cenu reagovat na všechny ty nesmysly.Jako máme 10 mio trenérů,10 mio presidentů, tak koukám máme i 10 mio sládků...Představa,že by jihoafričani jako majitelé Prazdroje vařili pivo je absurdní.Pivo vaří pořád ti samí lidé.Např. Václav Berka má do kvality hodně co mluvit a je to jeden z našich největších OPRAVDOVÝCH odborníků.Nechápu,kde berete jistotu pro tvrzení,že byl Gambáč jiný před 10 lety...to máte doma vzorky z tý doby.Prostě přiznejte,že na svůj ,bohužel, dražší a dražší Gambáč nemáte prachy,tak pijete něco levnějšího, nebo jste ho nikdy nepili a teď jen kalíte vodu
když mi v hospodě přinesou pivo který se nedá vypít a až pak zjistím, že je to gambrinus, tak je prostě hnusnej. S tím nic nenaděláš.
TaK to mě odcházející Mike pobavil - loňské prodeje Prazdroje sice byly nižší jen o tři procenta, ale letos je to už podle svazových statistik o víc než 13 procent. Vyjádřeno v hektolitrech přes 220 tisíc. Chápu, že pak je lepší přeskočit na místo, kde se jedná jen s politiky ... Mimochodem, skupině Heineken letos v Česku spadl prodej o 11 a Staropramenu o 8 procent. Nejlíp je na tom z velkých pivovarů jednozančně Budějovický Budvar - ten v téhle době přišel jen o 1,2 procenta výroby. Možná by se privátní firmy mohly zeptat u té státní, jak se to dělá
Ale dnes? Eurosračka bez chuti a bez zápachu a navíc moc natlakovaná bublinkama až je to nepříjemné a to i u lahvového kde to rozhodně není špatným seřízením pípy v hospodě. Nedá se to pít a to ani na žízeň natož pak na chuť.
Ještě co se týče těch bublin. Gambáč je natlakován hrubými bublinami něco jako kdysi býval sifon v třetinkách. Když si člověk loknul tak mu to bublalo téměř až v uších. Dnes už ani ten sifon takto ostrý nedělají. Vystřídaly jej vody tzv jemně perlivé.
mohu Jihoafričanům je a jen poděkovat. Za jejich působení šla kvalita rychle dolů (hlavně u G10) a tak jsem začal ochutnávat i piva z jiných pivovarů. Dnes již piji něco jiného a Gambrinus je pro mě PIVODA (zkratka pivní voda) a Prazdroj je už jen jedenáctka (4,4% alk.).
Takže já určitě neumřu se svojí značkou. Na to mám svůj žaludek hodně rád.
Zdravím všechny fajnšmekry, který pijou pivo pro svojí chuť a ne jen pro točení hlavy.
Protože vodu si můžou natočit z vodovodu
pivní koncentrát ze sóji místo sadu a s kukuřičným cukrem vaří v Maďarsku a na Ukrajině, v Plzni do toho narvou vodu a kysličník a vyrobý eurochcanky. Výrobní náklady 1,50,- Kč na litr!!!!!!!!!!!! Gambrihnus už je nepitelný, pouze pro notory, kterým je jedno co lemtaj!
Proboha, proč ze sóji?! To je technologický nesmysl.
Od tý doby co jsme vlezli do eu samej průser. EU na nátlak pivovarského lobby připustila že složení piva nemusí být pouze z toho a toho + slad z toho a z zoho ale že slad může být nahrazen i koncentráty ze soji nebo podobnejma sra.kama. Proto se nejprve němci a pak u nás většina pivovarů přeorientovala z klasického sladu na sojový extrát, který se přibližuje chutí sladu ale je výrazně levnější. Dováží se z Asie ve velkém a co do toho všechno dávaj to snad radši nechci vědět. Proto všechny piva (Smíchov, Plzeň a pod prostě ty velký hráči) a potom celá eu chutná jako žlutá voda. Jedinej velkej pivovar kterej vaří ještě ze sladu je Budvar a potom ty malý pivovary. Prostě pokud někde máte možnost si koupit pivo vařené po staru z původních surovin ( většinou malosérie, malé pivovary apod ) tak vás chuť překvapí.
V současné době mi nejvíc chutní Budvar ležák.
"EU na nátlak pivovarského lobby připustila že složení piva nemusí být
pouze z toho a toho + slad z toho a z zoho ale že slad může být
nahrazen i koncentráty ze soji nebo podobnejma sra.kama" - To je ale nesmysl.... Jinak než se budeš vyjadřovat o německých pivech a jejich složení, bylo by dobré si nastudovat základní principy tamního Reinheitsgebot.