- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Oběd v závodce za cca 200,- pro běžného smrtelníka. Poslanec za 15,-. A pak Vám jeden z těch výlupků klidně řekne, že by si Češi musí vyzkoušet s daněmi sáhnout na úplné dno.
Z článku vyplývá, že většina návštěvníků restaurací má Apple. Reprezentativní průzkum Praha I.?
Z toho vyplývá, že obědy jsou u nás dražší než na Slovensku.
ja furt ten koncept davat dysko povacsinou otravenemu personalu moc nechapem. Ked si kupujete knihu, listok na vlak alebo substrat v zahradnictve tiez davate 5% extra? proste je nejak nastavena cena, tu respektujem. hotovo.
V asijských, zemích je tento druh žebroty braný jako urážka, tam jsou totiž řádně placení a nepotřebují žebrat zpropitné, stačí jim spokojený zákazník.
Zvláštne. Keď som teraz dával v Prahe 10% +, tak všetci čašníci mi vraveli, že to nie je zvykom. Mne sa tých 10% ľahko ráta a neruinuje má to.
No tak to by mě osobně zajímalo kde. Ještě se mi nestalo, že by mi číšník vrátil spropitné a ještě to komentoval, že to u nás není zvykem. A to chodíme do restaurace denně na obědy a i o víkendech.
Proč zase nějaké srovnání se Slovenskem?
Proč ne třeba s Rakouskem, Polskem a jinými vyspělejšími státy než je nějaké Slovensko?
Marek zmizni na iný web, i-dnes vlastní Slovák.
Povaleči z restaurací a kaváren do polí a továren!
Za totality plakát, dneska snad už vtip 🤣
Tak já chodím už roky bez pití a poslední půlrok jen do Číny kde se platí 139, 149 a nebo za kachnu 159
Spropitné dáváme nula úplně normálně.
Jo, taky utratím za jídlo hodně. Jednou za 14 dní. JInak jsem přestala chodit do kaváren i restaurací, takže v součtu poměrně dost šetřím. Pozitivní vliv covidových restrikcí.
Pozitivní vliv? My tedy chodíme zase jako před covidem a ve svém okolí jsem také nezaznamenala nějaký pokles návštěvnosti.