Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Getty Images

Nigérie zavedla linku na ohlašování zmetků, vyvolalo to posměch

  • 13
Nigerijci mohou nově telefonicky nahlásit kontrolnímu úřadu SON produkty nevalné kvality. Jenomže propagační materiály nové linky uvedly chybné telefonní číslo. Ve společnosti, kde se trh jen hemží padělky, to vyvolalo posměch.

Řada uživatelů sociálních sítí se také pozastavila nad tím, jak v Nigérii definovat standard.

„Pokud se setkáte s produktem, který nesplňuje kvality standardu, zavolejte SON na telefonní číslo 0800225766,“ uvedl vládní twitter. Správné číslo je ale 08002255766, jak uvádí leták úřadu. Kritiku si vysloužil i zmíněný leták za to, že žena na něm zobrazená drží u ucha obstarožní telefon, který již podle uživatelů současné standardy nesplňuje.

Twitter zároveň zaplavily dotazy, jak v zemi, kde se to jen hemží padělky známých značek, poznat, že zboží je standardní kvality. Někteří lidé se již na SON obrátili s otázkami, zda je možné jako zboží po záruce ohlásit také politiky nebo zda lze považovat jako nestandardní neustálé výpadky elektřiny a všudypřítomnou chudobu.

Jeden z uživatelů upozornil SON na svého souseda, se kterým očividně nemá dobré vztahy. Poznamenal, že muž je příkladem šlendriánství, neboť se narodil jen kvůli tomu, že si jeho otec zakoupil vadný prezervativ.

Další uživatel zase podotýký, že by bylo dobré, kdyby na celém území Nigérie fungovala jednotná nouzová linka, neboť dovolat se na záchranáře či policii v různých částech země není snadné.