Diskuze

Nezaměstnanost už letos moc neklesne

Příliš velká pozitiva už letos na lidi bez práce nebo ztrátou místa ohrožené nečekají. V dubnu sice míra nezaměstnanosti klesla v tomto roce poprvé pod deset na 9,6 procenta, ale další výraznější sestup už se neočekává. Ministerstvo práce předpovídá jako nejlepší výsledek 9,4 procenta v květnu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Thyronx

12. 5. 2003 17:49
IDnes cenzuruje?
Tak to bude asi stranicko vladni denik.Tam se cenzuruje take. Ovsem je dostatek jinych deniku ktere otisknou vsechno a neboji se cizich nazoru.Ovsem, ze vstupem do EU stoupne nezamestnanost jeste vic, duvod je jednoduchy: Firmy technicky a kvalitativne nebudou vyhovovat pozadavkum EU,bude se propoustet, stoupnou ceny na uroven EU a platy budou velky otaznik.Firmy zatizene prilis vysokou dani se odsunou z Cech.A Skromach z nezamestnanych dostane skytavku.Ja se muzu jen smat, zaridil jsem si to jinak.
0 0
možnosti

Thyronx

12. 5. 2003 17:44
To je optimismus.
Nezamestnanost je problem predevsim vlady.Vlada se ma starat aby bylo dostatek pracovnich mist.Je to jeji prvorady ukol.Vlada ostatne nema na nic a reformam ktere proklamuje Sobotka neverim ani za mak.Vlada nema moji duveru a nedokaze se vyporadat se zadnym problemem. To ze bude par lidi delat nekde sezonni praci nacerno,nezveda zamestnanost a nelze se na ta cisla ani spolehat. Prozatim lze videt ze vlada dela vse pro to, aby zahranicni i tuzemske firmy zvedly kotvy a presunuly se na Vychod.V tom jim lze asi tezko zabranmit zvedanim dani ze zisku.
0 0
možnosti

Žádná podpora

12. 5. 2003 12:53
Lži, lži lži ! (Tak ještě jednou)
Vítkovice propustí do konce roku 20% zaměstnanců, konkrétně 800. Nová huť propustí do 2 let 2500 zaměstnanců. V dolech jsou zaměstnáváni Poláci, protože to vyjde OKD levněji. Stát svoji politiku zaměstnanosti ukončil v Hranicích na Moravě. Na ostravsku je nyní 20% nezaměstnanost a tvrdím, že až vstoupíme do EU, bude nezaměstnaných 30%. Není zde dálnice. Od Lipníka vede spíše tankodrom po kterém je strach jet. Za poslední roky přibyla pouze firma Shimano, kde je průměr asi tak 10 tis. Kč. Snad jen blázen by chtěl vstoupit do unie.
0 0
možnosti

Žádná podpora

12. 5. 2003 12:39
Svoboda projevu
Nejtvrdší slovo zrušeného příspěvku bylo "lůza, která se přistěhovala v uplynulých 40 letech z čech a slovenska na ostravsko". Cenzorovi I-dnes spíše vadil můj negativní přístup do unie a kritika vládní politiky zaměstnanosti. Že by se státní zakázka spočívala v eliminaci názorů lidí nesouhlasící se vstupem do EU?
0 0
možnosti

Žádná podpora

12. 5. 2003 10:43
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

Eraser

12. 5. 2003 10:50
Re: Kecy , kecy
S tou lůzou souhlasím. Ale ta se tam natáhla sama - za byt a za 7000 plat, což bylo tehdy strašně moc. Ale nesouhlasím s tím, aby se Ostravákům pořád něco cpalo. To dělali už komunisti a vlády od roku 1990 mají snahu v tom pokračovat. Takovej humbuk kolem blbý D47 když tam máte silnici dálničního typu, která sačí upravit a dostavět minimální úsek tam, kde není. Ale že v roce 2001 už měla stát D11 do Hradce Králové a ještě se ani nekoplo nebo na D8 to samé, to je každýmu jedno.
0 0
možnosti