Diskuze

Těžaři propouštějí. Vylidňují se hospody i Ostrava

Propouštění zaměstnanců v těžkém průmyslu na Ostravsku nebere konce. Úřad práce se snaží přispět zvýšeným přílivem dotací, firmám v kraji však chybí především zakázky, a tedy i práce pro lidi. Některým nezbude nic jiného, než se za prací přestěhovat jinam.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže nyní musí ti, co tady vyřvávali, že je uhlí dost a že lidem ze šachet seženou práci, okamžitě těmto lidem tu práci nabídnout nebo budou jako ekoteroristi okamžitě zatčeni.

2 0
možnosti

Uhlí je ale opravdu dost. Jenže se nevyplatí těžit...

1 0
možnosti

Bodejť by se nevylidňovalo. Bruselské nesmysly prosazované  vládou podělanou z EU, namenají jediné. Zvyšování nákladů a zdražování výroby, z toho plynoucí neprodejnost výrobků a tím klesá zaněstnanost a z toho plyne snižování koupěschopnosti obyvatel,. To vvede k dalšímu snižování výroby. A kolečkose roztáčí. A vláda aby měla na odvody do Bruselu a dotování nesmyslů navíc zvyšuje daně, což ekonomiku podřezává ještě víc.

6 0
možnosti

Naše vláda dostala od Bruselu za úkol zničit naši soběstačnost ve všech produktech. Až to naše vláda splní,tak tu bude obrovská nezaměstnanost a nám nezbude nic jiného, než jít těm chytrákům v Bruselu vyklepat teletiny.

7 0
možnosti

přihlas se u mě a zaplať co za tebe platím já.Kolik jsi živnostníčku odvedl na daních, soc a zdravotním pojištění.pochlub se...:-P

2 2
možnosti

Průmysl nemá v demokratické společnosti místo, důležitější jsou banky a prodej důchodového pojištění![>-]

6 0
možnosti

to je ale kravina... po r 89 konečně mohli lidi bez postihu vyjít do ulic demontrovat a využili to i proti těžbě nejen na ostravsku! Byl to všeobecný požadavek především tamních obyvatel utlumit důlní činost!!! Bez důsledků to nejde, to muselo být dopředu všem nehloupým jasný, ale hlavně se to podařilo prosadit velké části lidí-nepolitiků a to má ve demokratické společnosti místo! V nedemokratické - socialistické by demonstranty komunisti pozavírali, lidová sdružení nepovolili a iniciativy potlačili a pozemky vyvlastnili skoro bez náhrady a nikdo by ani necek! Vy jste asi mlád a nepamatujete vlnu odporu veřejnosti proti těžbě, na čemž stežejně rychle město vyrostlo? A stejně tak se částečně utlumí s těžbou i rozvoj takového města rychlokvašky, pokud se většina nepřeorientuje na jinou obživu. Ale to by tam nesměl být samej horník převážně nevzdělanej pijan...;-O

0 1
možnosti

J74a76n 53T36o73m74a54s

21. 7. 2013 15:48

Dnes bych v Ostrave zadnou nemovitost nekupoval. Za 1-2 roky budou za polovicni cenu ;-)

5 1
možnosti

;-D;-D;-DR^ Vcetne fotbaloveho stadionu !

4 0
možnosti

J94a29n 30T29r45n83k41a

21. 7. 2013 15:30

Jeste par let odborarskeho besneni a budeme mit z Ostravy cesky Detroit :-/:-/:-/Rv

13 5
možnosti

Presne ! Proc by se meli zamestnavatele nechat vydirat odborarskou mafii, kdyz muzou jednoduse prenest business nekam do Indie. Tam jsou lidi nauceni vic makat, nez kecat !:-/

4 2
možnosti

Dávno měly existovat alternativní plány rozvoje Ostravska! Hned jak se masivně podpořily obnovitelné zdroje, bylo zřejmé, že dříve či později to uhelný průmysl položí.

3 1
možnosti

FAJN - DOBRÝ NÁPAD - proč jsi se do toho nepustil ? nebo jen další kecal ?

2 5
možnosti

J47a94n 21B90u97ř60i67č

21. 7. 2013 12:16

jde o neperspektivní podnikání, navíc zatížené z munulosti silnými pocity nenahraditelnosti. Také odbory ve své "bohulibé " činnosti razantně připěly. A všichni rudí, teď budou řvát " to my ne, to Bakala".  Jako vždy, šašci mimo mísu.

11 6
možnosti

Zvolili si rudochy a teď čekají s otevřenou hubou na nálety těch pečenejch holoubátek, který jim slibovali. Kdo chce kam, pomozme mu tam;-)

8 7
možnosti

Pro srovnani- pocet obyvatel na polskem slezsku klesl vic nez v Ostrave. Napr. Katovice asi 60 tysic obyvatel (370->310), Sosnowiec 44 tisic (260->216) dalsi mnesta podobne. Zaroven Katovice jsou povazovane za jednu z nejbohatsich polskych mest.

5 0
možnosti