Diskuze

Růst cen bytů nezastavil ani covid. Nemovitosti dál zdražují i ve světě

I na českém trhu v době krize rostou ceny rezidenčních realit. Ve druhém kvartálu letošního roku vzrostly o 2,4 procenta, nejvíce se byty prodražily v hlavním městě. Tradičně nejdražší skončila Praha 1, nejlevnější pak Praha 9. Podobný trend zaznamenávají i evropská velkoměsta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
JS

J53a86n 76S36t94e47h37l66i81k

24. 10. 2020 14:38

V tržním prostředí kde funguje konkurence mohou ceny klesat (třeba benzín) .

0 0
možnosti
JS

J98a80n 67S49t48e49h46l32i59k

24. 10. 2020 8:32

Dostupnost bydlení vzhledm k příjmum.

https://www.numbeo.com/property-investment/rankings_by_country.jsp

USA si pohoršili z druhého na třetí místo (bydlení za 3,7 ročního platu) . Pruměrná velikost 220m2

Čr klesla z 37 na 82 příčku (bydlení za 16 ročních platu). Pruměrná velikost 80m2

3 0
možnosti
JN

Tvl 80 metrů je masakr. To má náš obývák s kuchyní.

1 0
možnosti

Vzhledem k nejistotě na finančních trzích a množství peněz mezi lidmi je celkem logické,že lidé ukládají peníze do nemovitostí s vidinou bezpečné investice.Mám nyní na mysli nákup nemovitosti s vidinou zhodnocení ve formě nájmu.Že se jedná o bezpečnou investici je samozřejmě iluze.Je to investice jako každá jiná a každý si musí spočítat návratnost.Argument,že to pořád rostlo je nesmysl.Pokud mám pronajímat,tak potřebuji solidního nájemníka,nejlépe s dobrým příjmem.Nevím,ale ve svém okolí každý solidní bydlí ve svém a navíc ještě pronajímá.Komu všichni budeme pronajímat? Pokud bude do st bytů na pronájem,asi těžko lze očekávat růst nájmů.Osobně,když vidím růst cen bytů za poslední roky,tak ho vidím jako nezdravý,neodpovídající skutečné hodnotě dané nemovitosti.Mám pocit,že bude následovat efekt odložené spotřeby a poptávka bude tento a následující rok nasycena díky nejlevnějším sazbám úvěrů.Pokles cen nemovitostí čekám až se sazby zvednou a ochladne poptávka,zvýší se nezamšstnanost Kdy to bude nikdo neví,mohlo by to být přelom 2021-2022.

1 1
možnosti
JN

O jaké nejistotě na finančních trzích píšete?

0 0
možnosti
VG

žádná záhada, podsvětí pere prachy

0 0
možnosti
JJ

J20i86ř13í 87J29o82h78n

23. 10. 2020 23:24

Chybí informace, že je to placená inzerce. Developeři neprodávají skoro nic a myslí si, že ceny ještě více vyšponují. Bytů je v současné době spousta. Redakce by se měla podívat na realitní weby.

1 4
možnosti
VT

Nemáte pravdu, i přes krizi se prodávají byty. Ceny v maloměstě Boskovice se dostaly u bytu 1+kk už pomalu na dva miliony. A kupuje / prodává se dál...

Celá korona je zatím jen krize, co se týče zajetých pořádků a svobod. Finančně ostrouhalo možná pár živnostníků a matek samoživitelek.

3 0
možnosti
MS

Není divu, když se peníze neustále rozhazují vidlema na všechny strany....

10 0
možnosti
FM

Kdy ta uměle vytvořená bublina praskne???

Už to začíná být trapné, stále psát,jak ceny bytů neustále rostou. :-)))))

2 7
možnosti
PW

kdo je autorem té bubliny? když umělá, musí mít autora a určitě jej znáte, jinak byste to nepsal. tak kdo to je?

4 0
možnosti
KN

Par procent zbohatliku kupuje byty po celem svete ze strachu o hodnutu svych nahrabanych penez a zenou tak ceny bytu nahoru. A ostatni dal chudnou a nemaji na bydleni.

16 4
možnosti
PW

pan gottwald byl asi vaším vzorem, jinak si nedovedu vysvětlit tak závistivý a nepřátelský komentář k lidem, co jsou schopnější než vy.

3 8
možnosti
PW

situace je nadmíru logická. byly tuny "expertů" kteří tvrdili že volné AirBnB byty srazí cenovou laťku dolů. to je hloupost, naopak, doba nejistoty vede i ekonomické analfabety do kouta a přemýšlejí co. nemovitosti je jedna z věcí. ceny tím pádem rostou, podpořeny "levnou hypotékou" (z mého pohledu půjčit peníze za 2% je nesmysl). Lze to chápat, lidi musí bydlet, a představa nájmu co zaplatí hypotéku je lákavá. a zde je ten driver. Sám nevím, co si o tom myslet, lii jsou ochotni zaplatit nesmylsné peníze za ruiny. v bytech novostaveb nečekám po pandemii pokles, spíše stagnaci a do 5 let růst. u paneláků bych si tipl pokles v řádu procent. u chalup kolem 10%, jakmile opadne boom domácího cestování.

0 0
možnosti
LK

urok hypoteky 2%, inflace 3%. Jedine reseni je koupe nemovitosti.

1 0
možnosti
MB

Jediná možnosť ako zastaviť rast cien bytov je postaviť v okolí bytovku a nasťahovať do nej pár rodín s mladíkmi.

0 0
možnosti
MN

Staci nerozhazovat verejne finance dat lidem duveru, ze penize nebudou tak ztracet hodnotu.

0 2
možnosti