Tequila Ley .925 Pasion Azteca

Tequila Ley .925 Pasion Azteca | foto: BarLife

Nejdražší tequila má cenu dvou nových porsche

  • 4
Za pět milionů korun lze pořídit mnoho různých věcí. Třeba pět let školného na Harvardu nebo sto laptopů Acer Ferrari. Zy tyto peníze si můžete odvézt dva zcela nové vozy Porsche 911 Carrera 4, ale můžete si také koupit jednu lahev tequily Ley .925 Pasion Azteca.

Letos v červenci padl rekord, který podle Guinessovy knihy rekordů držela 50letá Glenfiddich single malt whisky. Tu před 14 lety vydražil v Miláně neznámy dražitel v přepočtu za 2 miliony korun.

Novým rekordmanem se teď ale stala tequila.

Společnost Tequila Ley .925, která se zaměřuje na speciality ze 100% agáve a letos slaví deset let existence, představila v Mexico City luxusní řadu 33 lahví z platiny a bílého zlata pod názvem Ley .925 Pasion Azteca s cenou 225 000 amerických dolarů za kus. To je v přepočtu přes pět milionů korun.

Článek vznikl ve spolupráci
s časopisem BarLife

První kupec, americký sběratel luxusních vín a destilátů, jehož identitu firma pochopitelně nezveřejnila, obohatil svou sbírku jedním kouskem z této limitované série.

Každá z 33 lahví obsahuje jeden litr tequily ze 100% agáve, která zrála šest let. Platinový emblém ve středu lahve je vyroben z čisté platiny, váží 300 gramů a navrhl jej mexický designer Alejandro Comez Oropeza.

Na 21. březen 2007 ale firma chystá ještě unikátnější kousek. Ten den jde v Londýně do privátní aukce jediná lahev Pasion Azteca vytvořená z platiny, zlata a navíc i diamantů. Vyvolávací cena je rovný milion dolarů.