Roman Abramovič

Roman Abramovič | foto: Profimedia.cz

Nejbohatší Rus Abramovič se rozvedl

  • 22
Patnáct let vydrželo manželství nejbohatšího muže Ruska, miliardáře Romana Abramoviče. Se svou druhou ženou Irinou se prý rozešel přátelsky a dohodli se i na rozdělení obrovského majetku, který časopis Forbes ocenil na 18,7 miliardy dolarů.

Irina si teoreticky může nárokovat polovinu. Pět dětí, které se v manželství narodily, slíbil Abramovič zabezpečit. Alimenty prý mohou dosáhnout rekordní výše.

Obchodních zájmů ruského miliardáře a nynějšího gubernátora dálněvýchodní Čukotky se prý rozvod nedotkne. V klidu mohou zůstat především fanoušci fotbalového klubu Chelsea, který Abramovič vlastní.

Dělit se ale pravděpodobně musely rozsáhlé nemovitosti, akcie nebo například jachty či soukromá letadla, která patřila do majetku bohatého ruského páru

Začínající byznysmen Abramovič se s blonďatou Irinou Malandinovou seznámil v roce 1990, kdy pracovala jako letuška. Později se Irina stala jeho druhou ženou, do Londýna se rodina přestěhovala v roce 2003.

Podle Abramovičova mluvčího se exmanželé na všem dohodli. O příčinách rozchodu hvězdného páru tisk pouze spekuluje, Abramovičovi si pravé důvody nechali pro sebe.

Nepochybně ale udělala své třiadvacetiletá ruská brunetka Darja Žukovová, s níž se Abramovič v posledních měsících veřejně ukazoval, a to i na fotbalových zápasech, kam dříve chodil s manželkou a dětmi. Žukovová má s bohatými Rusy své zkušenosti, před lety se o ní mluvilo jako o přítelkyni ruské tenisové hvězdy Marata Safina.

, ,