Diskuze

Ceny nafty a benzinu rostou už čtvrtý týden. Stále jsou levnější než loni

Pohonné hmoty v Česku s postupným uvolňováním koronavirových opatření nadále zdražují. Litr nejprodávanějšího Naturalu 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 26,48 korun, před týdnem byl o 22 haléřů levnější. O 11 haléřů zdražila nafta, za litr dieselu teď řidiči zaplatí průměrně 26,23 korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Tak cena ropy je zatím stále hodně dole, prudké zdražování asi nemá zatím důvod. To můžeme očekávat až s oživením ekonomiky někdy na podzim. Pak to může být ovšem velice silný inflační impulz. Už současná inflace je hodně vysoká. Kdyby nebyla tak levná ropa, tak už máme v současnosti inflaci přes 5 %. Příští rok někteří analytici odhadují dvoucifernou inflaci, jako daň za Covid. No snad se pletou, protože to už by opravdu hodně znehodnotilo lidem úspory. Ona stačí ta stále klesající koruna.

0 0
možnosti
RM

To někoho překvapuje? Když stoupne spotřeba, protože lidi nesedí doma na zadku tak je logické, že jde cena nahoru:-P To jenom socialisti a komunisti si myslí, že se stoupající poptávkou klesá cena;-D

0 0
možnosti