Andrea Accordi

Andrea Accordi | foto: MF DNES

Michelin potvrdil hvězdičku, ocenil i další české restaurace

  • 35
Společnost Michelin oficiálně potvrdila hvězdičku pro restauraci Allegro hotelu Four Seasons v Praze. Ocenila ale i další české podniky. Jsou tři - Aromi, Brasserie M a Le Terroir. Dostaly cenu Bib Gourmand pro restaurace, které nabízejíí vynikající jídlo za rozumné peníze.

Allegro se zaměřuje především na speciality italské kuchyně. Šéfuje mu kuchař Andrea Accordi s mnohými zkušenostmi. -čtěte Restaurace Allegro získala prestižní hvězdičku Michelin

Restaurace Aromi na pražských Vinohradech také nabízí italská jídla od těstovin přes rybí speciality až po italská vína. Ceny těstovin a hlavních jídel se pohybují kolem 350 korun.

V Brasserie M se specializuje na francouzskou kuchyni. Menu tu vyjde přibližně na 350 korun.

Le Terroir je typický evropský podnik. Nabízí španělská, italská, francouzská i česká vína. Ceny jsou tu o něco vyšší. Hlavní jídlo vyjde přibližně na 640 korun.

Všechny tři restaurace už dostaly ocenění potřetí. V průvodci se objevují od roku 2006.

Praha není jediná, která má svou první hvězdu. Premiéru mohou oslavovat také Kodaň, Helsinky, Atény, Oslo, Stockholm a Göteburg.

Za hvězdou se skrývá velmi významné ocenění. Kvalita jídel se pečlivě hodnotí a výběr toho nejlepšího je záležitostí profesionálů. čtěte Zájem o Prahu roste, říká šéf průvodce gurmánů

České restaurace jsou uvedeny v průvodci Hlavní města Evropy 2008. Spolu s nimi je tu celkem 1 544 hotelů a 1 462 restaurací. Hvězdička ale není pro každého - radovat se z ní mohly jen necelé tři stovky z nich.

 

. michelin 2008

Nové vydání průvodce zahrnuje 292 restaurací oceněných hvězdičkou:

  • 3 hvězdičky: 12 restaurací
  • 2 hvězdičky: 49 restaurací
  • 1 hvězdička:  157 restaurací

Bib Gourmand (velmi dobrá kvalita o třech chodech za rozumné peníze) 157 restaurací

, ,