Diskuze

Svlékání šéfů pokračuje. Přes 2,5 milionu bere 229 státních manažerů

Nejlépe placených manažerů ve státních firmách je o­ třetinu víc než loni. Není to tím, že by platy vzrostly. Kvůli loňskému zpřísnění pravidel musely firmy přiznat i dosud neuváděné, ale vysoce odměňované šéfy. Nejlépe se platí v ČEZ, OKD, Českých drahách nebo Lesích ČR.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud už musí být něco státní, kromě policie a soudů, musí tam být i konkurenční plat. Manažeři mohou práci ve firmě dělat dobře, ale jsou placeni hlavně za to, aby něco fatálního nepodepsali. Česká pošta, kterou si tady často berou do úst, dělá službu. Po zavedení datových schránek měla být okamžitě privatizována. Aby byla v Horní Dolní pošta, to se snad jinde nevidí. Buď ať platí obce, nebo ať to dotuje stát...

0 0
možnosti
Foto

Čím lépe a více zaměstnanci pracují,tím větší plat mají manažeři,kteří za ně myslí.:-)

0 0
možnosti
Foto

Čím více a lépe pracují zaměstnanci,tím větší plat má manažer,který za ně myslí.;-)

0 0
možnosti
Foto

Čím více a lépe pracují zaměstnanci.Tím větší plat mají manažeři,kteří za ně myslí.;-)

0 1
možnosti
ZK

Konečně jsem pochopil proč ČEZ musí stále zdražovat elektřinu. Až začne stavět atomky, můžou si dát platy ještě desetkrát větší, tam se to schová.

0 0
možnosti
RV

to jsou aspoň genderově vyvážené obrázky :) Na jednom bílý chlap, ženská a černoch, a na tom posledním dvě ženské a dva chlapi. Akorát že ty ženské vypadají jako milenky toho jednoho pána

0 0
možnosti
PO

Mě fascinují platy státních a polostátních podniků. Většina není zrovna dobře řízená...patří mezi ně ČEZ, OKD, Lesy ČR, České dráhy..atd. ...ČEZ má za sebou různé podnikatelské hrobečky v Bulharsku, Turecku a v dalších zemí...miliardové ztráty...Lesy ČR další šlendrián...prodává na těžbu stromy t.z. na stojato...o tom, že sázeli pořád těžební odrůdy stromů i s rizikem kůrovce nemluvě...ČD to si děláte srandu...tvrdě dotovaná firma...Za co to berou..?????

4 0
možnosti
JK

J73a31n 60K79o59l74a26r

4. 11. 2019 11:45

Problem je ten, ze za 500 000 vam tam toho "manazera" nikdo delat nebude.

0 2
možnosti
JV

J64a29n 86V14i64j89a37n

2. 11. 2019 12:49

To je organizované a zákonem posvěcené rozkrádání státu organizovanou zločineckou skupinou.

Pro tak závratné platy ŽÁDNÉ OSPRAVEDLNĚNÍ NENÍ! Jaký je vklad těchto vyvolenců lidí do celospolečenského blahobytu? S ohledem na výši jejich nemravných platů zanedbatelný.

A že nakládají s milionovými a miliardovými hodnotami? Hloupé kecy! Takový strojvedoucí s plným vlakem taky veze miliardové hodnoty a přitom se mu může o nějakých 200 tisících měsíčně tak leda jen zdát.

Pozavírat podle abecedy - nemůžete sáhnout vedle!

4 2
možnosti
LU

Závratný plat?8-o

8000€ mesačne v hrubom po zarátaní benefitov, ročných odmien..., nie je žiadny závratný plat, v konkurenčnom súkromnom sektore ten plat je podobný.

3 2
možnosti
MR

Lesy a ČD opravdu nechápu....tam by neměli dostávat tolik....

2 0
možnosti
Foto

Ta hranice je relativně nízká. Pokud je to vydělávající firma, tak těch 2,5M je celkem nic. To máme lehce přes 200 000 měsíčně, ale všechny tyto posty mají jako benefit auto, notebook, telefon atd. Takže by to ve finále bylo po odečtu benefitů a zdanění spíš někde pod 100k.

Pochopitelně je to jen spodní hranice, nikdo neříká, že mají rovných 2,5M a ne 10+. Ale pokud je firma v zeleném, tak proč ne

2 1
možnosti
DD

Auto, notebook, telefon, neudělaji kilo, ale max. 50. I luxusní vozy, které firmy manažerům pořizují na operativní leasingy, nevychází většinou na více, než 30tis měsíčně + palivo. Notebook a telefon se odepisuje minimálně dva roky a tím padem to jsou maximálně tisíce měsíčně.

0 0
možnosti