Diskuze

Přiznání podle ČSSD: bydlení nad 10 milionů za rok, auta nad dva

Ten, kdo koupí v jednom roce dům za více než 10 milionů korun nebo auto či akcie nad dva miliony korun, bude muset doložit, jak si na ně vydělal. Navrhuje to ČSSD ve svém předvolebním programu. Pokud majetkové přiznání dotyčný nepodá, odvede státu stoprocentní daň ve výši hodnoty tohoto majetku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Každý živnostník a malý podnikatel,který drží inflaci při zemi, a postará se rodině o bydlení..pujde pod most :))) Hurá

0 0
možnosti
Foto

Chápu to tedy správně, že stačí za všechno zaplatit dvojnásobek a je jedno, kde na to nakradu? :-P

0 0
možnosti
JU

J91a94n 40U93l19r31i73c64h

10. 9. 2013 12:21

Čili ne ( jen ) přiznání majetku, ale rovnou bez dalšího i kontrola. To je zřetelné přitvrzení. Fuj. Hnus. Důvod volit ODS.

0 0
možnosti
DL

By mě zajímalo, kde vzali ten "konzervativní odhad daňových úniků" 150 až 200 milard ročně? 8-o To jako vzali kolik ročně nakradou soudruzi z ČSSD a pak to poměrem přepočítali na celou populaci? :-)

0 0
možnosti
DM

Znal jsem jednoho co mel nelegalni prijmy a pak mel prodejnu se svetry. Jeden Svetr stal cca 8000 a nikdo je nekupoval. Jakekoliv prijmy vsak daval tak, ze prodal x svetru denne. Papirove v poradku, zakona na nej nijak nemohl a legalizace probihala bez problemu. A takovy jao Ritig a spol to maji osefovane lepe. Zadny NOVY zakon nezabrani temto cachrum, ani si vlastne nevsimnou, ze plati. Jediny kdo to pozna je poctivy dric, ktery bude buzerovan kvuli pripadne jedne slozence.

0 1
možnosti
JU

J31a96n 14U77l64r20i41c48h

10. 9. 2013 12:23

Deklarovaným cílem zákona není samozřejmě potrestat zločince, nýbrž je přinutit, aby z výnosů své trestné činnosti platili daně.

0 0
možnosti
MP

No to by mě zajímalo, co chtějí dokládat. Všechno už dávno mají - přiznání k dani z příjmu, k převodu nemovitostí. Co by ještě chtěli?

0 0
možnosti
MM

Samozřejmě, že by si FÚ vystačily s nástroji, které mají již nyní. Ale neznělo by to tak dramaticky a úderně. Na tohle budou obyčejní lidé slyšet - šance, že tomu novýmu, co má na kraji vesnice ten velkej barák a drahý auto, někdo zatopí, je velmi lákavá. Že bude řada lidí rozčarovaných z toho, že má všechno v pořádku nevadí, to už bude po volbách... :-/

1 0
možnosti
JS

škoda :-( Tak já nic přiznávat nebudu . Tak velký majetky nemám . Holt jsu sockaR^

1 0
možnosti
PJ

Velká účast občanů ve volbách bude drtivou porážkou zkorumpovaných stran ODS a TOP 09 + Starostové, které se neustále oháněly ,,ústavní zvyklostí,, že přece krást, podvádět a korumpovat je pro nás vyvolené ,,naprosto normální,, , ,,naprosto normální,, , ,,naprosto normální,,!!!!!!!!!!!

2 8
možnosti
RM

Na Západ od nás je to naprosto běžný instrument, tady se tomu lidé diví. To by měla soc. dem. prvořadě ukázat. Je to běžné v Německu, Franici atd. atd., tady se z toho dělá levicový pokus o státní převrat. Trapas a neznalost, ani se mi to nechce číst ty blbosti v příspěvcích.  Doložení zdroje majetku by mělo být povinné i u dříve nabytého majetku  a to na požádání FÚ či orgánů činných v trestním řízení.  A velmi nekompromisně a profesionálně. Rovněž by v tomto směru měla fungovat mezinárodní spolupráce, tak aby například Ritigové v Monacu, Janíouškové v Zadaru museli doložit, zda peníze na svoje sídla zdědili, obdrželi darem, zda si na ně vydělali a jak - zda odvedli daně. Nebo je snad lepší naplnit státní kasu vybíráním DPH  od starých babek na lécích ... a nechat zloděje v klidu, jak radí Kalousek?

3 2
možnosti
MP

No rozhodně to není běžné. Jedna věc je nějaký postup či řízení finančních úřadů a druhá věc je vyžadování přiznání. Co do nich chcete psát? Já všechna přiznání podal, tak co ještě chtějí?

Pochybuji, že by to všichni ti jmenovaní neměli v pořádku.

0 0
možnosti
MK

Když nepodá majetkové přiznání a neprokáže kde na to vzal, tak odvod daně 100%?! Pěkná hovadina!!!! Majetek zabavit a basta!!!;-€ 

To by chtělo jako ve Francii, když nedoložíš FÚ, zabavuje se ve prospěch státu a ještě platí pálku!!! Tam si to hlídají kdo si žije nad poměry a přitom na to nemá. Je jasné, že je to z nelegální činnosti.

ANO, to jen v ČR se toto podporuje i daňové úniky do zahraničí a jiné nekalé činnosti, že páni politici:-/

3 2
možnosti
MP

No těch lidí, co si žije nad poměry tak moc není. Jestli si myslíš, že si to ty skutečné velké ryby neobšlápnou dostatečně spolehlivě, tak se pleteš.

0 0
možnosti