Vstup do letové haly letiště Václava Havla v Praze | foto: Letiště Praha

Pražské letiště mělo rekordní rok. Odbavilo přes 16 milionů cestujících

  • 10
Pražské Letiště Václava Havla v loňském roce odbavilo rekordních 16,8 milionu cestujících, což je meziročně o devět procent více. Zvýšil se i počet vzletů a přistání, který vzrostl o téměř pět procent na 155,5 tisíc. Počet cestujících se na letišti každoročně zvyšuje od roku 2013.

K nárůstu počtu odbavených pasažérů pomohlo i zvýšení počtu pravidelných linek. Lety z Prahy zahájily další tři letecké společnosti a létat se začalo do sedmi nových míst. 

„Výrazně se nám dařilo posilovat spojení do dálkových destinací, a to v navyšování počtu frekvencí, kapacit i otevírání zcela nových linek. Díky tomu využilo dálková spojení s Prahou vloni o 250 tisíc cestujících více, což je 24procentní nárůst,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Nejrušnějším měsícem roku 2018 byl červenec s 1 877 369 odbavenými cestujícími. Průměrně prošlo pražským letištěm přibližně 46 tisíc cestujících denně.

Celkem své lety z Prahy odbavovalo 69 dopravců, a to do celkem 171 destinací. Nově se mezi nimi objevily Filadelfie, Kutaisi, Belfast, Ammán, Marrákeš, Šardžá a Jerevan. 

,