Zájemci si prohlíží zchátralý areál lázní v Kyselce

Zájemci si prohlíží zchátralý areál lázní v Kyselce | foto: Martin Stolař, MF DNES

Lázně Kyselka budou v dražbě za 16,5 milionu

  • 3
Zchátralý bývalý lázeňský areál v Kyselce u Karlových Varů bude pátého ledna k mání za minimálně šestnáct a půl milionu korun. Věřitelský výbor zdevastované objekty včetně kolonády Ottův pramen nabídne stejně jako v srpnu v pražské aukční síni Naxos.

"Vypsali jsme nové výběrové řízení s licitací. Minimální cena bude šestnáct a půl milionu korun," potvrdil správce konkurzní podstaty Viktor Liška.

Věřitelský výbor se snažil prodat areál už několikrát. Posledním krokem byla srpnová dražba, po které vítězná firma Rukua z Prahy zaplatila pouze třímilionovou kauci, nikoli však zbývajících a slibovaných 27 milionů korun.

"Zájemci o koupi si budou moci lázně prohlédnout patnáctého prosince. Potencionální kupci musí uhradit do čtvrtého ledna třímilionovou nevratnou kauci, stejně jako měli tuto povinnost zájemci při srpnové dražbě," dodal Viktor Liška.

Lidé se však obávají, že památkově chráněné objekty vybudované před sto padesáti lety, nepřežijí zimu. Střechy některých budov včetně rozsáhlé Mattoniho vily se už propadly a areál postupně rozkrádají zloději.