Premiér Andrej Babiš při rozhovoru pro iDNES.cz (20. prosince 2018)

Premiér Andrej Babiš při rozhovoru pro iDNES.cz (20. prosince 2018) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Babiš jako slovenský prezident? I na to se dá letos vsadit

  • 9
Bookmakeři tuzemských sázkových kanceláří opět spojili konec roku s vypsáním kurzů na netradiční sázky. U Fortuny lze vsadit například na to, že senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek příští rok uloví v Beskydech medvěda holýma rukama, nebo že si prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček otevře vlastní kavárnu. Vsadit se dá také na to, že se Babiš stane prezidentem Slovenska.

Fotbalová Sparta podle bookmakerů Tipsportu a Chance v roce 2019 velmi pravděpodobně opět vymění trenéra (1,3:1). Na to, že by se bývalý fotbalista Tomáš Řepka stal sportovním ředitelem klubu, je vypsán kurz 1000:1.

Odsouzený Řepka, který v poslední době plní přední stránky bulváru, se stal oblíbencem bookmakerů. Rozchod Řepky s Kateřinou Kristelovou v kurzu 2:1 nelze vyloučit, uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. „Těžko říci, kam se jeho život bude dál ubírat. Trestu odnětí svobody se letos vyhnul, snad bude mít kliku i příští rok. Na návrat do Sparty v manažerské pozici to zatím ještě není,“ dodal Hanák. Na to, že Řepka nastoupí výkon trestu, je vypsán kurz 3:1. Na to, že bude pracovat jako pokladní v Kauflandu, je kurz 40:1.

Babiš jako slovenský prezident

Co se týče politických a společenských sázek, dá se vsadit například na to, že premiér Andrej Babiš bude zvolen prezidentem Slovenska (500:1), ztratí se pokladna politického hnutí SPD (3:1), poslanec Dominik Feri se nechá ostříhat na ježka (2:1), TV Barrandov bude odebrána licence k vysílání (8:1) nebo že se Jiří Ovčáček stane šéfredaktorem Hospodářských novin (150:1).

Velice nepravděpodobné je podle bookmakerů dokončení kompletní rekonstrukce D1 (65:1). Pravděpodobnější je to, že prezident Miloš Zeman otevře na Pražském hradě pivovar nebo medvědárium (10:1), nebo že na návštěvu České republiky přijede papež František (8:1).

„Předčasné volby v roce 2019 zřejmě nebudou, na tuto možnost je vypsán kurz 5:1. Velmi nepravděpodobné je i to, že Babiš prodá Agrofert. Kurz 100:1 jasně říká, že se to nestane,“ doplnila mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Sport i úrokové sazby

Podle bookmakerů Tipsportu a Chance je velmi pravděpodobné, že kurz koruny k euru příští rok klesne pod 25 korun (1,4:1). To, že ČNB zvýší úrokové sazby, je prakticky jisté (1,01:1).

„Ze speciálních sázek v naší nabídce jsou atraktivní určitě ty spojené s mladým americkým tenistou Sebastianem Kordou, který je synem našeho bývalého skvělého tenisty Petra Kordy. Korda junior se zaskvěl na začátku letošního roku výhrou ve dvouhře juniorů na Australian Open a podle všeho jej čeká velká budoucnost. Na to, že do roku 2025 vyhraje dospělé Australian Open, je nyní vypsaný kurz 30:1, na zisk alespoň 1 grandslamu do stejného roku pak 20:1,“ vyjádřil se k netradičním sázkám Maxi-Tipu Karel Kabrna, předseda jeho představenstva.

Lze sázet například také na to, že se hokejista Jaromír Jágr ožení s přítelkyní Veronikou Kopřivovou (5:1), nebo Tomáš Plekanec s tenistkou Lucií Šafářovou (3:1). Na to, že biatlonistka Gabriela Koukalová nastoupí v příštím roce do závodu světového poháru, je vypsán kurz 3:1. Pravděpodobnější je to, že oznámí těhotenství (2:1). Za nepravděpodobný považují bookmakeři její rozvod s Petrem Koukalem (10:1).

Fotbalová Sparta zatím prožívá jednu z nejhorších sezon za poslední desítky let. To, že by sestoupila, je však podle bookmakerů velmi nepravděpodobné (500:1). Podobný kurz (400:1) je vypsán na to, že by se na její lavičku vrátil trenér Andrea Stramaccioni. Na to, že by do ní z Arsenalu přestoupil gólman Petr Čech, se dá sázet v poměru 40:1.

,