Vila z konce 19. století v Holečkově ulici na Smíchově.

Vila z konce 19. století v Holečkově ulici na Smíchově. | foto: Apollo s.r.o.

Kupte si vilu na Smíchově. Za 100 milionů

Sto milionů korun je pěkně kulatá suma. Kdo by ji chtěl celou utratit za bydlení na jednom místě, může si koupit vilu z konce devatenáctého století v Holečkově ulici na Smíchově.

Člověk, který si vydělá průměrný pražský plat 23 519 korun za měsíc, by na ni šetřil 354 let a částka by nesměla být daněna. Na denní útratu by mu navíc zůstalo jedenadvacet korun.

Co se skrývá v takové luxusní třípatrové rezidenci? "Splňuje veškeré reprezentační nároky majitelů. K objektu patří zahrada, bazén a sauna v suterénu, fitcentrum a garáž pro dva vozy," stojí v internetové nabídce.

V Praze se dá prostě za bydlení slušně utrácet, a pokud není z čeho vybírat, je možné stavět. Například stíhaný podnikatel Radovan Krejčíř, který žije po útěku na Seychelských ostrovech, má v Černošicích u Prahy vilu za 400 milionů korun.

V anketě deseti nejdražších domů a bytů na prodej v Česku, kterou MF DNES zveřejnila letos v únoru, jich bylo šest právě v hlavním městě. Na prvních třech místech skončil byt na Malé Straně za sto milionů, vila ve Střešovicích za 82 milionů a zámeček v Troji za necelých 58 milionů. - více zde

Smutnit však nemusí ani ten, kdo desítkami milionů nedisponuje. Stačí mít měsíčně kolem 70 tisíc nazbyt a za třicet let je váš luxusní byt v centru. Celkově tak zaplatíte kolem 25 milionů. Ovšem pokud dáte peníze hned, bude vám na něj stačit "jen" milionů 15. Za tyto peníze dostanete 158 metrů čtverečních s atypickou kruhovou terasou a výhledem na Pražský hrad, Národní divadlo i Hladovou zeď.