Diskuze

Soud řeší rekordní pokutu od ÚOHS. Kaufland má zaplatit 22 milionů

Nejvyšší správní soud vrátil do hry rekordní pokutu 22 milionů korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pro Kaufland za zneužití významné tržní síly. Případ bude řešit Krajský soud v Brně, který původně pokutu zrušil. Jeho verdikt nyní neplatí, NSS případ vrátil nižší soudní instanci k dalšímu řízení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P98e30t91r 14F17o71j14t37a

2. 11. 2017 9:47

To je jak ve stavebnictví

0 0
možnosti

:D ty pokuty jsou směšné...ani se nedivím, že pak ti velcí toho dominantního postavení zneužívají...

0 0
možnosti

J98a12k60u31b 29Č89u40b75a

1. 11. 2017 19:24

Většinou ty soudy ruší pokuty od ÚOHS...

0 0
možnosti

Dal bych Kauflandu ještě větší pokutu

0 0
možnosti

A za to predrazene maslo pokuta nebude ?

0 0
možnosti

Bylo to opravdu zneužití moci, ale pokuta je jen takový běžný náklad.

Jinak za komunistů jsme dováželi zboží ze západních firem,kde splatnost byla často 270 dní. Tak to vyžadoval PZO, přes který jsme museli dovážet. Podotýkám, že jsem moc nechápal, že dodavatel na to přistoupil.

0 0
možnosti

Pokutu do nakladu nejde dat, potom se nedivim, ze takto vzdelani ekonomove jako vy tvrdi, ze podnikatel si muze do nakladu dat i ponozky na nozky a pivo na stadionu. Je to smutne, ze lide nemaji zakladni ekonomicke znalosti, ale volebni pravo ano.

1 0
možnosti

jako malý začínající obchodník vám finanční správa udělá problém při dobrovolném přihlášení k DPH, budete muset uvést dodavatele, odběratele a odpovědět na další otázky FÚ. Potom si vybavíte prodejnu regály, chladícími a mrazícími boxy, pokladnami s EET atd, budete nárokovat odpočet DPH, FÚ bude chtít doložit spoustu dokladů a DPH hned tak nevrátí, přijdete do velkoskladu a budete muset zpočátku platit před převzetím zboží, jojo, to se to u nás malým začíná těžko podnikat, když velcí obchodníci dodavatele drtí. Velcí obchodníci mají na komunikaci s FÚ vysoce kvalifikované lidi, takže FÚ se vyřádí zase na malých :-(

9 2
možnosti

Je to sice silene, ale da se to nejak s vypetim vsech nervu zvladnout, nejvic cloveka stve, ze urednik, ktery nic nedokazal s Vami jedna jak s nejakym parazitem a podvodnikem, p[ritom nebyt prave podnikatelu, tak stat nema z ceho existovat. Ale k te registraci, my jsme zazili neco paradniho, ve firme, kde pracuji se vyrabi elektronika, aby se mohla vyrabet, musite mit prvni povoleni od ministerstva Zivotniho prostredi na elektroodpd, ale to dostanete, az mate doklad, ze jste platci DPH, takze jsme resili pingpong, registraci Vam nedame, protoze nemate jeste obrat 1 mega, az ho budete mit muzete prijit, odpoved, nemuzeme mit ani korunu, protoze bez ekoodpadu enmuzeme vyrabet a ten dostane pouze tehdy, kdyz budeme platci DPH. A urednik se smeje a res jak chces.

9 0
možnosti

V USA z lásky k zákazníkům vše, co je v době platnosti slevového letáku, musí být i na pultech. V Čechii z lásky k Česku je v letácích napsáno "Do vyprodání zásob!".

.

V USA z lásky zákazníkům řetězce potraviny dají do igelitek, odděleně, rychle a zákazník nečeká a jen zaplatí, ani u pokladny nezastavuje. V ČR z lásky zákazníkovi zboží pokladní nahází na hromadu dříve, než předchozí odejde a udělá msíto na další nákup. Hold jsou národy rovné a národy rovnější.

12 0
možnosti

1. Holt

2. Ze si v USA umi lepe zaridit zivot je obecne znama vec

3. Vyprodani zasob mi ale prijde celkem pochopitelne

4. Da se nakoupit pres internet a hromada zbozi neni problem. Neco za neco

5. Venkov je samozrejme jiny pribeh a tam jsou USA dal jeste vyrazneji

6. Nejsme USA

1 5
možnosti

Tak každý obchodník - živnostník by měl dávat pokuty k soudu jako nepřiměřeně vysoké. Vzhledem k tržbě, když dostane živnostník pokutu tisíc korun, tak je to jako když řetězce dostanou milion. Přitom řetězce dostávají jen tzv. akumulované pokuty za více prohřešků. Nedostanou za každý šizený kečup pokutu zvlášť, jako malý živnostník.

3 0
možnosti

Jen ať pěkně zaplatí! Z lásky k Česku.

17 0
možnosti