Českobudějovický Kaufland prodával sledě s červy.

Českobudějovický Kaufland prodával sledě s červy. - Potravinářská inspekce nakázala Kauflandu stáhnout zkažené ryby z prodeje. | foto: Slavomír KubešMF DNES

Inspekce přikázala stáhnout červivé sledě z Kauflandu

  • 178
Českobudějovický Kaufland prodával ryby, na kterých by si nepochutnal ani jejich největší příznivec. V baltických sledích od firmy Delimax z Hodonína našli potravinářští inspektoři červy. Výrobek přikázali okamžitě stáhnout. Obchod inspekce zkontrolovala na podnět redakce MF DNES.

"Prověřili jsme tři šarže tohoto výrobku, ve všech případech jsme parazity našli. Ryby už obchod stáhl z prodeje. Bylo to 26 kilogramů,“ řekla deníku mluvčí inspekce Martina Šmídtová. "Sledě musí Kaufland stáhnout i z ostatních prodejen v Česku," dodala.

Rybu v kyselém nálevu prodával Kaufland v oddělení lahůdek. Dodala mu ji firma Delimax z Hodonína.

Nevábně vypadající larvy našla redaktorka MF DNES v kusu ryby, který koupila v úterý. Se stejným problémem se na redakci obrátili i dva studenti. Ti si sledě v supermarketu koupili minulý týden.

Obrázek

"Sleď byl plně prostoupen hlísticemi rodu Ancylostoma. Nejedná se o smrtelný druh, nicméně pocit, že se láduji červy, je mi nechutný," popsal iDNES.cz svůj pocit jeden ze studentů.

"O výsledku kontroly jsme informovali centrálu Kauflandu, která by měla ryby odstranit i z dalších prodejen. Případ jsme předali také veterinární správě v Hodoníně, která zkontroluje výrobce těchto ryb,“ dodala Šmídtová.

"Zboží bylo ihned po zjištění staženo z prodeje všech našich prodejen v celé České republice," řekl MF DNES mluvčí Kauflandu Česká republika Michael Šperl.

"S dodavatelem byl incident neprodleně diskutován. Jasně a prokazatelně se nejedná o pochybení na straně společnosti Kaufland," dodal.

, ,