ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Globus začal přijímat stravenky. Na jeden nákup akceptuje až tisícovku

  • 69
V patnácti hypermarketech Globus lze ode dneška zaplatit nákup stravenkami. Výše, ve které je možné stravenkami platit je na české poměry vysoká, jde s nimi totiž platit až do hodnoty tisíc korun. Doposud zákazníci měli možnost hradit stravenkami jídlo v restauracích a kavárnách hypermarketů.

V Globusu od nynějška lze u běžných pokladen platit nákup do výše tisíc korun papírovými nebo elektronickými stravenkami Edenred, Up Chèque Déjeuner a Sodexo. Za stravenky je možné pořídit potraviny a nealkoholické nápoje. 

Hledáte uplatnění v FMCG sektoru? Navštivte pracovní portál jobDNES.cz

„Rozhodli jsme se k této změně, abychom vyhověli zákazníkům. V tuto chvíli není tak velké množství míst, kde lze stravenky uplatnit. Přitom víme, že u nás zákazníci dělají velké nákupy, aby si doma uvařili. Proto jsme se rozhodli k akceptování nebývale vysoké hodnoty stravenek. Z jejich hodnoty můžeme zákazníkům vrátit 20 korun v hotovosti,“ řekla Lutfia Volfová, tisková mluvčí společnosti Globus s tím, že stravenky nelze uplatnit na samoobslužných a Scan&Go pokladnách.

Zavedením stravenek chtěl Globus především vyjít vstříc svým zákazníkům. „Věděli jsme, že je o to zájem. Navíc se teď kvůli uzavření restaurací mnohým stravenky doma hromadí. Stravenky mají platnost jen do konce roku a naši zákazníci alespoň budou moci nakupené stravenky využít,“ dodává Volfová.

Stravenky bude Globus přijímat pouze na potraviny a nealkoholické nápoje. „Na nepotravinové zboží stravenky brát nebudeme,“ říká Volfová. Zároveň dodává, že stravenky řetězec zavedl i z toho důvodu, že má v nabídce mnoho hotovek, které mohou zákazníkům usnadnit život v době, kdy hodně času tráví doma.

Globus stravenky akceptuje dlouhodobě při nákupu jídel ve svých restauracích. Ty jsou nyní z vládního nařízení sice zavřené, ale mnohé mají prodejní okénko, a tam i nadále lze stravenkami uhradit jídlo sebou.