Škoda Fabia

Škoda Fabia - Nová Škoda Fabia, jak ji představila automobilka Škoda | foto: Škoda

Fabia získala první zahraniční ocenění

- Škoda Fabia získala cenu Zlatý volant, kterou uděluje německý časopis Bild am Sonntag. O prvenství Škody ve své třídě rozhodla 27členná porota složená z motoristických odborníků i laiků. Fabia získala nejlepší známky za prostornost, poměr ceny a užitné hodnoty, jízdní vlastnosti a jízdní komfort. Cenu Zlatý volant uděluje nakladatelství Axel Springer čtyřem nejlepším automobilovým novinkám roku již 24 let. Značka Škoda získala toto ocenění poprvé. Objednávky na Fabii začnou prodejci přijímat koncem listopadu.

Auto ve výhradně pětidvéřovém provedení bude k dispozici ve třech variantách výbav, zpočátku se třemi pohonnými jednotkami a to dvěma benzínovými motory o obsahu 1,4 litru s výkonem 68 koní nebo 101 koní a jedním dieselovým motorem o obsahu 1,9 litru a výkonu 64 koní.

Nejdostupnější model, který se letos objeví na trhu, bude Fabia 1,4 litru s výkonem 68 koní ve středním provedení Comfort, která se bude prodávat za 314.900 korun.

Nejlevnější Fabia s motorem o obsahu 1,0 litru se začne prodávat v příštím roce za 250 tisíc korun. V Německu se budou ceny Fabií pohybovat mezi 18.790 a 31.000 německých marek.