Diskuze

Nedostatkové droždí bude i v obřím balení, rozmáhá se také prodej na váhu

Droždí je v českých obchodech, ať již těch kamenných nebo internetových, stále horkým zbožím. Když se do nich dostane, je hned vyprodané. Výrobci nestíhají malá balení dodávat, někteří proto už začali distribuovat na trh obří půlkilová až kilová balení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Hele, jedině paní Kloučková. Pro příště.

0 0
možnosti
Foto

Droždí čerstvé i sušené mám doma dost, pečeme od té doby, co Babiš začal omezovat obchody. Ale vše jsem nakoupil u Vietnamce, protože v marketech se ani jedno sehnat nedalo.

Jinak nedostatek droždí není žádný problém, kvásek si může udělat každý sám, stačí mouka a voda, jednodušší to být nemůže.

0 1
možnosti
RP

Lidi se zbláznili.

Stačí přece dávat desetinu nebo ještě méně droždí, a vykyne to stejně. Jen to trvá déle, protože droždí se se v těstu musí namnožit.

Jedna malá kostka droždí uložená v chladu tak klidně vydrží při každodenním pečení 14 dnů. Než se zbytek uložený v ledničce zkazí.;-D;-D

0 0
možnosti
IN

Je to smutné konstatování. Ale holý fakt.

Nechci, aby to vypadalo, že snad straním komoušům, ale byly jsme soběstačným státem a všechno jsme si dovedli vyrobit.

Ani ta drožďárna už u nás není ani jedna, děs....

4 2
možnosti
HV

A jakou to má souvislost s nedostatkem droždí? To myslíte, že pokud se český zákazník pomátne a začne vykupovat droždí ve velkém, že by extrémně zvýšenou poptávku česká firma uspokojila? Myslím, že ne...

2 2
možnosti

Drozdi neni nedostatek, nestihaji linky na "vyrobu" kosticek, je to v clanku.

Proste nikdo nepocital s tim, ze lidi zblazni a mesicni kapacitu drozdi se rozhodnou vykoupit za tri dny. A investovat do tohodle je taky blbost, co bude pak ta firma delat, az tohle silenstvi opadne?

2 1
možnosti
RP

Droždí by se mohlo vyrábět ve kvasných nádobách malých pivovarů. Případně kvasných nádobách palíren, kde se jinak kvasí ovoce na pálenku.

Výroba kvasinek je v podstatě stejný proces jako kvašení piva, vína či ovoce, akorát žádaný produkt a odpadní produkt se přehodí a kvašení se ukončí v jiném bodě, dříve, než zvýšená koncentrace etanolu kvasinky usmrtí.

Problém by pak ale byl s následným zpracováním, droždí by se z kvasu muselo odfiltrovat, získaná hmota kvasinek ještě odvodnit a slisovat do kostek. Na to v pivovaru nebo pálenici nejsou stroje.

1 0
možnosti
JV

Díky EU nemáme vlastní droždí...

2 8
možnosti
HP

A na to jste přišel sám, nebo to říkala Máňa?

1 2
možnosti
DB

Aby ho nebylo v obchodech málo, když tam nakupují i jiní maloobchodníci a podnikatelé, kteří by zvlášť v nouzovém stavu a u nedostatkového zboží měli nakupovat jedině ve velkoobchodě. Minulý týden předemnou kupoval někdo celou krabici, kterou nejspíše plánoval dále prodávat ve večerce.

0 0
možnosti
IN

Už léta tvrdím, že byc měli zakázat drobným obchodníkům a restauratérům nakupovat v supermarketech. Na co jsou makra a podobné velkoobchody???

1 1
možnosti
JA

Stacilo by, kdyby kostka drozdi misto 2Kc stala 10Kc nebo 15Kc.

Co se asi muze stat, kdyz je tak levne. Lide ho vykoupi, i kdyby ho potom meli vyhodit do kose.

3 3
možnosti
MJ

To jste trochu zaspal. To droždí stávalo tak 8-10Kč běžně :-P

2 0
možnosti
JM

J58a43n 71M27a33c20h

9. 4. 2020 9:10

Kdyby média nepsala takovéto hovadiny, tak je všeho dost. Když napíšou, že je nedostatek buráků, tak to Češi vykoupí, i když by to jinak polovina vůbec neřešila. Takže můžeme poděkovat médiím, že není droždí.Rv:-(

1 4
možnosti
HV

No, s tim nesouhlasím. O nedostatku droždí se píše teprva teď, ale já kvasnice na knedliky nemoh sehnet už minulý týden.

3 0
možnosti
TZ

Větší sranda by byla, pokud by firmy začli pokrývat především poptávku ve vlastní zemi...

1 0
možnosti