Nádražní restaurce se mají pomalu změnit.

Nádražní restaurce se mají pomalu změnit. | foto: ČTK

Dráhy nahrazují nádražní bufety novými restauracemi

  • 243
České dráhy v Pardubicích a Praze – Libni slavnostně otevřely dvě drážní restaurace. Jedná se o první restaurace nové sítě La Rocket. Ty by v budoucnu měly nahradit nevábně vyhlížející bufety.

LaRocket vzhledem připomíná McDonald´s. Podobně funguje i obsluha. Celý prostor je rozdělen do tří částí - na prostor pro běžné návštěvníky, od toho je dřevěnou přepážkou oddělen kout pro manažery a samostatný koutek tu mají i děti.

LaRocket v Pardubicích

Dráhy chystají tři typy restaurací: Classic s obsluhou, Expres bez obsluhy a stánky Cafe, kde bude také nabídka chudší o nabídku z grilu.

Snídaně v nádražním "meku" vyjde na 69 korun. Za tuto cenu zákazník dostane tři deci čerstvě připraveného džusu, espreso a croissant. Hranolky a tři deci kofoly vyjdou na 29 Kč.

Projekt má zvýšit kvalitu občerstvení na nádražích. Součástí sítě jsou dva typy jídelních zařízení. První se jmenuje La Rocket Restaurant a je to restaurace rychlého občerstvení. La Rocket Cafe představuje stánek s občerstvením.

LaRocket

Zatím fungují dvě restaurace. Během příštího roku by se jejich počet měl zvýšit o pět až deset. Vše záleží ale především na zájmu pasažérů.

V nabídce sítě La Rocket jsou steaky, sendviče, rozpékané bagety s náplní, saláty, masové a vegetariánské špízy a francouzské slané koláče quiches.

Z nápojů si mohou návštěvníci vybrat například z různých druhů kávy, pomerančového džusu, piva nebo čaje. V nabídce jsou i dezerty. Cena jídel se pohybuje od 45 korun za špenátový quiche do 99 korun za hovězí špíz.

LaRocket v Pardubicích

Zvláštní název restaurační sítě vysvětluje Ivan Morx, ředitel společnosti ČD Restaurant."Restaurační síť dostala název podle první osobní lokomotivy na světě, kterou sestrojil George Stephenson v roce 1829."

 V kuchyni restaurace je použita moderní technologie TurboChef. Jde o zařízení, které při tepelné úpravě jídla kombinuje účinek páry, mikrovln a grilu.

Celý prostor restaurace je nekuřácký. K dispozici je strávníkům wi-fi připojení. Otevřeno bude od sedmi ráno do deseti hodin večer.

LaRocket v Pardubicích

"Interiéry jsme navrhovali s ohledem na rozdílné skupiny zákazníků. V restauracích je rodinná zóna s dětským koutkem a přebalovacím pultem, rychlou zónou fastfood nebo manažerskou zónou se soukromím pro jednání," říká Morx o restauraci.

 Kolik stojí menu v LaRocket
(u studených nápojů ceny za 3 dcl, není-li uvedeno jinak)
Snídaně (fresh džus, espreso, croissant) 69 Kč
Extra nabídka (hranolky, kofola) 39 Kč
Meal menu (hranolky, kofola (4 dcl) nebo Staropramen (3 dcl) 39 Kč
Espresso picollo 20 Kč
Double espressso  35 Kč
Cappuccino 35 Kč
Latte Machiatto 40 Kč
Čaj 25 Kč
Sypaný čaj 35 Kč
Jablečný závin 29 Kč
Croissant 25 Kč
Zapečené bagety (podle přílohy) 75 - 85 Kč
Sendviče (podle přílohy) 59 - 85 Kč
Saláty (dle typu) 69 -75 Kč
Quiche (dle typu) 45 - 75 Kč
Grill špízy (dle typu) 85 - 99 Kč
Grill steaky (dle typu) 85 -95 Kč
Zdroj: Leták LaRocket

,