Daňová správa rozeslala složenky s chybným číslem účtu.

Daňová správa rozeslala složenky s chybným číslem účtu. | foto: Profimedia.cz

Finanční úřad rozeslal složenky s chybným číslem účtu. Neplaťte je

  • 242
Desetitisíce majitelů nemovitostí obdrželo v dubnu od finančního úřadu poštovní poukázku k placení daně z nemovitostí na rok 2013. Složenka však byla předepsána špatně. Daňová správa nyní vyzývá adresáty, aby ji neplatili a počkali si na novou.

Padesátiletý obyvatel Teplic byl zaskočen, když se snažil co nejrychleji zaplatit daň, na kterou mu přišla složenka. "Dnes mi přišla složenka na zaplacení daně z nemovitosti. Když jsem zadal číslo účtu do počítače, nešlo mi to odeslat a hlásilo mi to chybné číslo. Hned jsem volal na finanční úřad, kde mi řekli, že Generální finanční ředitelství vytisklo špatný účet a poradili mi správné číslo," popisuje čerstvý zážitek podnikatel, který nechtěl uvést své jméno.

Finanční správa chybu přiznává. "Na složenkách je nesprávně uvedeno číslo bankovního účtu pro platbu daně," uvedla Petra Homolová, mluvčí Generálního finančního ředitelství. Podle ní pochybila dodavatelská firma při tištění údajů na složenku. Daňovou správu brání s tím, že firmě dodala správné údaje.

Várka složenek s nesprávným číslem odešla poštou v pátek, lidé je tak dostali v pondělí a v úterý. "Jde o zcela nesmyslná čísla na složence. Kdo už platbu zadal, o peníze nepřijde, transakce ani nemůže proběhnout," vysvětluje Homolová.

Finanční správa ČR se za nedopatření omlouvá, všem dotčeným bude dodavatelská firma posílat omluvný dopis a složenky se správnými údaji v průběhu května.

,