Diskuze

Ceny bytů klesly v krizi o čtvrtinu. Největší zlevnily o 30 procent

Majitelům tuzemských bytů poslední tři roky nepřály. Hodnota jejich majetku totiž v průměru klesla o čtvrtinu. Kdo však vlastní velký byt o dispozicích 4+1, je na tom ještě hůř, jemu se investice ztenčila o více než třicet procent. Vyplývá to ze statistik realitních portálů, které po celém Česku nabízejí na prodej 31 tisíc bytů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

369L

9. 9. 2011 12:38
Bude hůř!

Vždyť je to úplně jedno, jestli byty, potraviny, služby - všeho je  nadbytek, tudíž ceny klesají. Mocní a bohatí nedomýšlejí, že když střední a nižší vrstvy nebudou mít na platby a nákupy,je jen otázka času, kdy prodělají i oni. A když budou prodělávat oni, stále méně vybere stát na daních a tak pěkně dolů a níž. Základem je nezaměstnanost čím dál větší masy lidí, resp. práce velkého počtu lidí jen za minimální mzdu. Pokles poptávky = pokles výroby a další propuštění. Bude méně na platy i na soc. dávky a tím pádem další pokles tržeb. Začarovaný kruh, který nemá jiné řešení, než že se zhroutí. "V určité fázi kapitalismus vyprodukuje více, než je schopen spotřebovat". Hm, a "najednou" ekonomové světa volají na vlády: nešetřete tolik, utrácejte, tvořte programy na podporu kupní síly obyčejných lidí - bez těch to prostě krachne všechno. A tak byty leží ladem, bude ležet i zboží v hypersupermarketech, klesne poptávka po službách atd. A tak tu žijem, babylonská věž se hroutí.

0 0
možnosti
SČZK

Smradlavej čmoud z komína

8. 9. 2011 14:33
byty by měly být k bydlení a ne ke spekulování

už by s tím měli zatočit

0 0
možnosti
B

blebleson

8. 9. 2011 12:53
Ceny realit - bublina??

Např. ve Švýcarsku jsou nemovitosti v porovnání k tamním příjmům natolik drahé, že hypotéku v řadě případů nemůže splatit ani jedna celá generace, ale počítá se s tím, že potomci po rodičích hypotéku buď převezmou, nebo tu nemovitost prodají někomu, kdo hypotéku převezme.

0 0
možnosti

Pravá Míra

5. 9. 2011 12:15
ono je to relativní

jak s tím nosem v zadnici. Když někdo chce za celkem otřesný byt v centru prahy 8 mil. Kč, tak je mi úplně jedno, jestli jej zlevní o 10% či 80%, z normálního příjmu si tohle dovolit nemůžu, ani kdybych se uhypotékoval. Ceny realit jsou klasickou bublinou, která musí splasknout, a doufám, že se tak stane hodně brzy;-D

0 0
možnosti
RR

radegast45

5. 9. 2011 10:32
Snad konecne lokalita bude urcovat cenu, jako vsude ve svete

Myslim, ze byty v uzkem centru Prahy maji jiz prijatelne ceny, urcite uz dolu nepujdou, ten zbytek panelakove vystavy na sidlistich a silena vystavba domku/bytu v satelitech kolem Prahy z doby boomu nepujde nikam jinam, nez dolu, dolu, dolu,...A ze to ma kam padat, tam je prostoru. Co slo nahoru, musi jit dolu!

V Bavorsku koupite na vesnici maly byt i za 10k EUR. VVV

0 0
možnosti
B

blebleson

8. 9. 2011 12:50
Re: Snad konecne lokalita bude urcovat cenu, jako vsude ve svete

Ale vždyť ono je to do značné míry už i u nás.

Za cenu panelákového bytu v Praze dnes v malé vesnici, která je daleko od všech větších měst koupíte samostatně stojící pěkný barák s rozhlehlou zahradou (tisíce m2) a třeba i ovocným sadem.:-P

0 0
možnosti
JH

mladej.milionar

5. 9. 2011 9:33
ceny

Také vlastním několik nemovitostí na pronájem a pokles ceny mě nijak netrápí. O co levněji bych byt v případě prodeje prodal, o to levněji pořidím jinde nemovitost jinou :-P

0 0
možnosti
AV

andilek10

5. 9. 2011 9:26
.........

http://blisty.cz/art/60083.html , koukněte, v oficiálním tisku o tom ani zmíňka

0 0
možnosti
K

kockazpassau

5. 9. 2011 8:30
Čím chudší stát,

tím jsou dražší nemovitosti. Má to logiku, pokud někdo např. zdědí nemovitost a prodává ji snaží se z ní vytřískat co nejvíc peněz, protože je to v podstatě jeho jediný větší majetek, to přesně platí v Česku.

2 0
možnosti
ŘV

macarát

5. 9. 2011 19:21
Re: Čím chudší stát,

Hm, tak to jsou Švýcaři docela chudí ;-D

0 0
možnosti
JK

tommy008

4. 9. 2011 22:27
Prodavat se budou ...

... opravdu jen vyjimecne nemovitosti, zejmena s ohledem na lokalitu a jedinecnost. Tuctove byty - panelak, novostavby ceka velky propad. "Baby boom" je ukonce, prijmy beznych lidi snizi usporna opatreni, najmy zacinaji vychazet lepe nez hypoteky, pocet obyvatel stagnuje. Myslim ze se dalsiho 30% propadu dockame.

1 0
možnosti
AV

andilek10

4. 9. 2011 22:37
Re: Prodavat se budou ...

bohužel lidi z tuctových nemovitostí tuhle věc ještě nepochopili a prodávají jako kdyby měli mercedes.

1 0
možnosti
AV

andilek10

4. 9. 2011 21:31
.........

Raději nemovitost ve Vídni. Byt ve Vídni vás přijde levněji než v Brně nebo v Praze. Prodávající v Čechách by měli pochopit, že nejsme v Monaku, aby nasazovali ceny jak na francouzské riviéře. Myslím si, že nemovitosti v Čechách klesnou o dalších 50  % , rozhodně není důvod ke zdražení nemovitostí , proč ? Máte pocit, že žijeme v Monaku ???

0 0
možnosti