Diskuze

Branický pivovar skončil, Braník se vaří na Smíchově

V branickém pivovaru se už pivo nevaří. Pivovary Staropramen zde koncem ledna ukončily výrobu. Pivo značky Braník teď vaří na Smíchově ve svém hlavním pivovaru. Kapacita provozu v Braníku už nestačila rostoucímu odbytu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Chytrakz hospody

9. 2. 2007 9:42
Proč lžou,

vždyť na Smíchově taky nelze provoz rozšířit! Asi ho nelimitujou památkáři, ale prostor je tam omezen okolními nemovitostmi a stávajícím provozem Staropramenu. Takže po Holešovicích skončí Bráník, pak i Staropramen a za chvíli budeme dovážet (hnusné) pivo z EU za evrposké ceny a kupovat si budeme za české platy.Rv;-O  

0 0
možnosti

Honza

9. 2. 2007 11:03
Re: Proč lžou,

Zavíraných pivovarů je mi líto kvůli jejich tradici, nikoliv kvůli jejich produktům, které se už teď stává hnusnými eurobeery. České pivo vařené v českých pivovarech ještě existuje, jen se musí trochu víc hledat, ale ono je pohodlnější zapadnou do první hospody s G-igantem.

0 0
možnosti
MK

mosulský machredž

7. 2. 2007 23:57
oo

větší pičovinu jsem ještě nečetl - a to ani o petru Novotném ....

0 0
možnosti
MK

mosulský machredž

7. 2. 2007 23:58
Re: oo

pardon, Pavlu ....

0 0
možnosti
LP

papazian

7. 2. 2007 23:41
Smutný konec pivovaru, který byl zavřený kvůli ropě!

Hlavním důvodem bylo to, že se pivo vařilo v kotli, který se vytápěl mazutem, takže velmi draho. Jinak vše ostatní jsou jen kecy..., vyráběla se tam i licenční piva a chutný branický Malvaz již po mnoho let nikoli, Ani po mnoha letech znovuvyráběný branický ležák není co kdysi byl - tedy premiovým pivem, dnes podřadné pivo pro průměrné. Takže se ani nedivím, že ho potkal stejný osud jako kdysi pivo Vratislav, který se také vyrabí z nepovedených várek Staropramenu. Doufejme, že v Bráníku se kola roztočí znovu jako se to povedlo ve Vratislavicích, kde dnes místo Vratislavu vyrábí výborné pivo Konrád.

0 0
možnosti
MP

Pesoun

8. 2. 2007 7:55
Re: Smutný konec pivovaru, který byl zavřený kvůli ropě!

Presne tak! Plnej souhlas..

0 0
možnosti

ekonom

7. 2. 2007 21:51
arument jako prase

Zdůvodnit zavření pivovaru zvyšujícím se odbytem - takovej blábol se jen tak neslyší. To by snad neměl zbaštit ani novinář idnes, ne ?  Ty  belgičani nás maj asi za úplný blby.

0 0
možnosti

Čtenář

7. 2. 2007 22:20
Re: arument jako prase

Myslím, že jsi nečetl pořádně a nemáš adekvátní informace, protože ten objekt je opravdu památkově chráněný a tím pádem není možné svévolně ho upravovat – rozuměj přizpůsobit rostoucí poptávce potažmo výrobě (to lze jen v nearchitektonických plechových halách, kde nepoznáš zda se tam vyrábí film, auto, nebo pivo nebo cokoliv jiného)

Zrovna Belgičané umí pivo vařit, ale pravda je to, že těmto firmám jde výhradně o zisk – nějaké nostalgické vzpomínky a udržování tradic jim je volné (alespoň mimo jejich mateřský region) !

Pravda je ta,  že firmy hold přicházejí i odcházejí. Ekonomika je neúprosná -  PANAMERICAN  i tato velká společnost šla do kopru – původně když ne stříbro, tak alespoň bronz amerických aero-linek)

Je to pouze můj osobné názor !

0 0
možnosti

Condomer

7. 2. 2007 20:05
takže Braník skončil :-(

Braník už není, teď se to pivo bude jmenovat Smíchov, ale neplačte, ještě pár let postupné úpravy chuti a bude už značka jen jedna, protože všechny tyhle europatoky budou chutnat stejně

0 0
možnosti

Mladá Fronta na banány

7. 2. 2007 18:29
Tak copak bude z pivovaru?

Odhadoval bych to na další unikátní bytový projekt.

Výroba a Praha to nejde dohromady.

0 0
možnosti