Diskuze

Popelnice na bioodpad bude na každém sídlišti, plánuje stát

Popelnice na bioodpad na každém sídlišti – to je vize ministerstva životního prostředí, která má pomoci eliminovat skládkování. Kvótu obcím na počet barevných popelnic na obyvatele zatím stanovovat nechce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Docela závidím těm, co mají třídící popelnice na dosah od baráku.

0 0
možnosti
KV

Hlavně by města a obce měli uvažovat o poviném vybavení zahrádkářských kolonií

kontejnery na bioodpad. Ubude pálení trávy,ořezu větví. Ono to půjde, vždyť za pronájem pozemků zahrádkáři přináší do pokladen pěkné částky.

0 0
možnosti
MH

S tím bioodpadem to není zase tak jednoduché. Máme kus od baráku taky hnědé kontejnery, a obvykle tam končí všechno "co je přírodního původu a dřív nebo později shnije" - pro nechápavé to řeknu jinak - z valné většiny je to plné odpadního dřevnatého porostu (např. oseky z živého plotu, ořezy z ovocných stromů) a posečená tráva.

Jestli si někdo myslí, že tohle zle jen tak z fleku nasypat do bioplynky, tak je naivní.

Dokud to tady nebude jak v Bangladéši, kde je lidí jak smetí - takže spousta z nich se chtě nechtě musí živit tříděním odpadu a prolézáním skládek - tak se nikdy v nějakém vyšším podílu třídit nebude.

Takže nejlepší je všechno prosušit a spálit ve spalovnách.

0 0
možnosti
MH

Před pár lety jsem vedl rozhovor s jedním předsedou družstva, který do bioplynky hází strojně posekanou trávu. Říkám, to je supr, pořád lepší než v tom "pálit" kukuřičnou nať, ne? A on na to, že to žádná sláva není, protože jim každých pár týdnů odejde do věčných lovišť tlačné čerpadlo za pár desítek tisíc. Oni totiž krom trávy dost často nametou i nějaký ten šutr...

0 0
možnosti
VK

V96í29t 72K92o70u72b34a

26. 4. 2019 8:28

Hlavně ať ji dají někam k úřadu a ne mezi obytné domy. Smrad, který tyto popelnice vydávají je zcela nesnesitelný.

0 0
možnosti
MK

Popelnice na bioodpad je nesmysl. A to ze zcela prostého důvodu.

S jednou slupkou od banánu k popelnici nikdo nepůjde, takže to hodí do koše k ostatnímu netříděnému kde to a pak to vyhodí najednou. To jde využít hlavně na jednorázové akce jako sekání trávy.

Raději bych u popelnic viděl menší popelnice na staré oblečení, boty a z potravin na ztvrdlé pečivo. A pár malých schránek na staré baterie .

0 0
možnosti
PD

P47e79t78r 14D16r60a50p95a94l

25. 4. 2019 16:15

bílé a červené kontejnery nemáte?

0 0
možnosti
KD

K39a50r83e91l 35D72r13d16a

25. 4. 2019 14:03

Neskutečné, jedna hnědá toaleta na půlku sídliště. Jak se tam ráno máme všichni vystřídat? ;-)

Co je bioodpad a jak ho tam dostat? Jak ho chcete skladovat doma a pak před domem na slunci bez pytlíků a plastu?

Máme hnědý kontejner u rodinného domku. Věčně tráva, listí, ovoce. Smradu jak v hradu, ale docela to má smysl. Ale u paneláku? Než jdu s košem, všechno teče, smrdí, porostlé plísní. To to budeme vybalovat a skladovat další týden pod okny?

0 0
možnosti
KK

Jako dobrý, pokud to budou vyvážet každý den. Jinak bude kolem plno much a vos. V tom případě nepomůže než tam párkrát hodit dlažební kostku a oni si to rozmyslí. ;-D

0 0
možnosti
KF

K59a48r26e75l 46F26a49j67t

25. 4. 2019 8:55

Tak já jen doufám, že nebudou (ne)vyváženy stejně jako na řadě míst ostatní tříděný odpad. Přeci jen, přeplněné kontejnery petkami, sklem nebo papírem s naházenými hromadami, ať již kusově nebo v taškách, okolo sice vypadá odpudivě, ale furt to není taková paráda jako stejně skladovaný hnijící bioodpad.

0 0
možnosti
JV

Nezapomeňte, že dnes je na Václavském náměstí demonstrace proti diktátu Evropské unie.

0 2
možnosti
OH

Pan Manhart by si měl rozšířit obzory, žiji v malém městečku Pyšely a platíme zde 1000,- na hlavu už minimálně 6let.

0 0
možnosti